Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Nieuw op Future IT Pharmacy

18 mei 2017

Het innovatieplatform voor Pharmacom-gebruikers

Future IT Pharmacy

Op Future IT Pharmacy volgt u onze actuele ontwikkelprojecten. Deze maand zijn er twee nieuwe projectdossiers gepost: extra ondersteuning voor Medicatie Monitoring en Optimalisatie (MeMO) en het automatisch ontvangen en verwerken van labwaarden van diagnostische centra in Pharmacom.

Medicatie Monitoring en Optimalisatie (MeMO) is ontwikkeld door Health Base in samenwerking met PharmaPartners. Jarenlang wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze werkwijze de therapietrouw vergroot en dat dit resulteert in gezondheidswinst én kostenbesparing. Inmiddels is de werkwijze landelijk omarmd en uitgerold voor alle apotheekinformatiesystemen.

PharmaPartners hoort graag van u of u belangstelling heeft voor de ondersteuning van MeMO. Het gaat om het geautomatiseerd aanmaken van (vervolg)acties voor het monitoren van de volgende verstrekking en een rapportagefunctionaliteit om de resultaten makkelijk inzichtelijk te maken.

Heeft u interesse in deze ontwikkeling? Teken dan nu al in op Future IT Pharmacy > 

Labwaarden ontvangen en verwerken

Diagnostische laboratoria hebben vaak meer gegevens dan de huisarts. Deze worden nu via een omweg achterhaald die meestal niet voldoet aan de privacywetgeving. PharmaPartners ontwikkelt functionaliteit om labwaarden veilig elektronisch te ontvangen in Pharmacom en automatisch te verwerken in het Diagnostisch Dossier. Afwijkingen van de referentiewaarden worden gesignaleerd en gemeld, normale waarden worden zonder signalering geregistreerd. U hoeft dus alleen aan de slag met de afwijkingen en u hoeft niet meer achter uitslagen aan te bellen.

Wilt u de ontwikkeling volgen, ga dan naar het projectdossier op Future IT Pharmacy > 

Nog geen lid van Future IT Pharmacy?

Om de projectdossiers te lezen, mee te denken en mee te doen, moet u lid worden van Future IT Pharmacy. Dat kost niets en levert veel op:

  • u denkt mee over innovatieve IT voor de farmacie;
  • u blijft via projectdossiers op de hoogte van de status van innovatieve projecten;
  • u kunt feedback geven bij bepaalde projecten;
  • u kunt als eerste intekenen op innovatieve functionaliteit die in ontwikkeling is.

Doet u mee? Ga naar www.futureitpharmacy.nl en meld u vandaag nog aan.