Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

PharmaPartners behaalt ISO-certificaat

14 januari 2013

Op 16 november 2012 kreeg PharmaPartners het ISO 27001 certificaat. Een kwaliteitsgarantie die klanten de zekerheid biedt dat de dienstverlening van PharmaPartners voldoet aan de geldende beveiligingseisen.

Met de ISO 27001 certificering helpt PharmaPartners klanten te voldoen aan hun verplichtingen in het kader van de NEN7510, de norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Iedere zorgaanbieder is hieraan gehouden.

De norm bevat zowel organisatorische als technische eisen. De zorgaanbieder is eindverantwoordelijk voor het totaal, maar is hierbij ook afhankelijk van zijn IT-leverancier en partner voor kantoorautomatisering.

Om aantoonbaar te maken dat de eisen die betrekking hebben op de applicaties en dienstverlening van PharmaPartners veilig en goed geregeld zijn, startte PharmaPartners het certiferingstraject voor de ISO 27001. Met succes. Op 16 november werd het certificaat behaald.

De NEN7510 is een afgeleide en verbijzondering van de ISO 27001. Alle onderdelen van de NEN7510 waarvoor klanten afhankelijk zijn van PharmaPartners waren onderdeel van de audit voor de ISO-certificering.