Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Health Base - betrouwbare zorginformatie

Health Base ontwikkelt en onderhoudt kennisbestanden voor informatiesystemen voor huisartsen (HIS) en apothekers (AIS). Duizenden zorgverleners gebruiken deze kennisbestanden via Pharmacom en Medicom van PharmaPartners.

kantoor health base

Voor en door gebruikers

Health Base is in 1990 opgericht door de gebruikers van Medicom en Pharmacom als onafhankelijk kenniscentrum voor medische en farmaceutische informatie. Gebruikers denken mee en geven advies via de redactiecommissies Formularium, Medicatiebewaking, Patiënteninformatie en Zorgprotocollen.

Wetenschappelijk onderbouwd

De medewerkers van Health Base zijn specialisten op het gebied van ontwikkeling van formularia, protocollen, medicatiebewaking, farmaceutische patiëntenzorg en patiënteninformatie. Zij baseren zich op de laatste wetenschappelijke inzichten en vertalen deze naar praktisch toepasbare informatie in Pharmacom en Medicom.

Verder waarborgt Health Base de kwaliteit van de Medicatiebewaking door samen te werken met een wetenschappelijke raad van ruim 50 deskundigen. Met deze deskundigen stelt Health Base jaarlijks Commentaren Medicatiebewaking samen, een naslagwerk met de nieuwste inzichten op het gebied van medicatiebewaking.

Onafhankelijk

De zorginformatie van Health Base is inhoudelijk onafhankelijk. De Stichting Intellectuele Eigendom (SIE) waarborgt dit door toezicht te houden op de professionele kwaliteit van de kennisbestanden. Health Base is bovendien financieel onafhankelijk van overheid, industrie en zorgverzekeraars. Dit komt omdat Health Base haar activiteiten volledig financiert uit abonnementsgelden.