Met elkaar de beste zorg realiseren
Case
Case overzicht

Aangenamer werken dankzij Academy op locatie

Tips en tricks van de Academy op locatie kunnen het werken met informatiesysteem Pharmacom een stuk veraangenamen, merkte apotheker Péronne Weersink-Meiser van Apotheek Vrijhoeve in Sprang-Capelle. “De trainers zijn heel toegankelijk en kundig. Je kunt echt álles over Pharmacom vragen.”

Academy op locatie ondersteunt apothekers en assistenten in de apotheek bij het dagelijks gebruik van Pharmacom. De service bestaat ook online. Zo’n beetje alles is mogelijk; de apotheek bepaalt zelf de behoefte. Denk aan op maat gemaakte trainingen, hulp om meer inzicht te krijgen in bepaalde functionaliteiten of een uitgebreide processcan van de apotheek.

Vragenlijst

In 2018 nam apotheker Péronne Weersink-Meiser als nieuwe eigenaar en beherend apotheker van Vrijhoeve automatisch informatiesysteem Pharmacom over. “Ik had in een ver verleden met het systeem gewerkt. Maar via de dienst Academy op locatie kreeg ik vrij snel een trainer op bezoek die me hielp om Pharmacom beter te leren kennen. De service bleek in mijn contract te zitten, dus maakte ik er gebruik van. Daar was ik toen erg blij mee.”

In het afgelopen jaar kwam de Academy twee keer langs bij Vrijhoeve. Weersink licht toe: “Onze zes apothekersassistenten hadden in het najaar een vragenlijst verzameld over Pharmacom Nieuw.  De overgang naar dit vernieuwde systeem was best een stap. Er was wat onwennigheid met de receptverwerking, de herhaalservice en het weekdoseersysteem. Daarnaast kregen we tips over bijvoorbeeld het vergroten van het lettertype en de aanschaf van een breedbeeld monitor. Simpele tricks die je werk een stuk prettiger maken als je ze eenmaal weet.”

"Wij hadden ergens een vinkje niet aangezet waardoor medicijndoosjes niet goed werden geregistreerd. Toch prettig dat we daarachter kwamen.”
Péronne Weersink-Meiser , apotheker

Toegankelijk en kundig

In maart verzamelde Vrijhoeve opnieuw vragen voor de Academy op locatie, dit keer vooral van Péronne Weersink zelf en haar collega-apotheker. Bijvoorbeeld over de nieuwe mogelijkheid van controle van bewakingssignalen – Hoe kun je vervallen signalen uitzetten? – en het voorkomen van afwijkende houdbaarheidsdata op etiket en verpakking. Weersink: “Het werkt goed om vragen op te sparen. De Pharmacom-trainster Yvette Reijnen is heel toegankelijk en zeer kundig. Ze weet bijna alles. Het is ook goed als een IT-deskundige door de apotheek loopt en de dagelijkse praktijk echt meemaakt. Wij hadden ergens een vinkje niet aangezet waardoor medicijndoosjes niet goed werden geregistreerd. Toch prettig dat we daarachter kwamen.”

Meer informatie

Neem contact met ons op via farmacie@pharmapartners.nl.

Download ""