Case
Case overzicht

Consult Voorbereidende Vragenlijsten uitgebreid met Agendakoppeling

Inmiddels zijn al veel huisartsen bekend met de vorig jaar gelanceerde module Consult Voorbereidende Vragenlijsten. Deze module biedt de mogelijkheid om consulten efficiënter te besteden en meer tijd over te houden voor het echte gesprek met de patiënt. Met de agendakoppeling die midden februari beschikbaar komt, wordt het uitsturen en verwerken van de vragenlijsten nóg makkelijker. David van Praag, Accountmanager Huisartsenzorg en daarnaast Product Champion van Consult Voorbereidende Vragenlijsten, vertelt in dit artikel alles over de voordelen van de nieuwe koppeling

Waarom Consult Voorbereidende Vragenlijsten?

Met de module Consult Voorbereidende Vragenlijsten kunnen huisartsen, voorafgaand aan een consult, digitaal vragenlijsten versturen aan een patiënt. Dit is vooral handig voor patiënten die chronische zorg behoeven en in aanmerking komen voor ketenzorg (bijvoorbeeld diabetici). “Voorheen kostte het veel tijd om tijdens een consult een protocol in te vullen”, vertelt David. “Met behulp van Consult Voorbereidende Vragenlijsten vullen patiënten de vragenlijst van tevoren in en komen de ingevulde waarden na goedkeuring automatisch in het dossier van de patiënt terecht.”

Volgens David is het grote voordeel hiervan dat de waarden tijdens het consult al bekend zijn en deze niet meer uitgevraagd hoeven te worden: “Op deze manier blijft er tijd over voor het echte gesprek met de patiënt. Bijkomend voordeel is dat patiënten door het invullen van de vragenlijst beter voorbereid op het consult verschijnen.”

“Op deze manier blijft er tijd over voor het echte gesprek met de patiënt. Bijkomend voordeel is dat patiënten door het invullen van de vragenlijst beter voorbereid op het consult verschijnen.”
David van Praag Product Champion CVV

Agendakoppeling voor optimaal werkproces

Voor het versturen van een vragenlijst zijn momenteel nog verschillende handelingen benodigd. “In de huidige situatie moeten gebruikers eerst een agenda afspraak maken, vervolgens het dossier van de patiënt openen en hiervandaan een nieuwe vragenlijst aanmaken en versturen”, vertelt David. Met de nieuwe agendakoppeling zijn deze extra stappen verleden tijd”.

“Bij het maken van een afspraak via de planningsassistent kan direct een vragenlijst aan de afspraak gekoppeld worden. Twee weken voorafgaand aan de afspraak wordt de gekoppelde vragenlijst automatisch aan de patiënt verstuurd. Hiervoor zijn geen extra handmatige stappen benodigd. Daarnaast geeft het systeem automatisch de ingevulde vragenlijsten weer bij het openen van een protocol. Op deze manier is het gebruik van Consult Voorbereidende Vragenlijsten helemaal verweven in het werkproces.”

Doorontwikkeling

De eerste versie van de agendakoppeling biedt de mogelijkheid om per afspraak één vragenlijst te versturen, maar op termijn wordt het ook mogelijk om meerdere vragenlijsten tegelijkertijd te versturen. De doorontwikkeling van de module gaat onverminderd door. David vertelt hierover: “We blijven de module doorontwikkelen en optimaliseren op basis van de feedback die wij vanuit gebruikers ontvangen. We willen iedereen dan ook uitnodigen om feedback over de functionaliteit te blijven delen. Zo zorgen we er samen voor dat de module optimale ondersteuning in het werkproces kan bieden.”

Download ""