pharmapartners-integrale-eerstelijnszorg-ict-voor-het-hele-gezin
Case
Case overzicht

Hapicom-samenwerking in ontwikkeling

“Medewerkers van PharmaPartners komen op locatie kijken om te zien waar wij tegenaan lopen”, vertelt Helga Pruijssers, locatiemanager van de huisartsenpost in Deventer. Ze denkt graag mee over ontwikkelingen in Hapicom die helpen om het werk op de post soepeler te laten verlopen. “Zo creëer je een prettiger systeem voor jezelf.”

PharmaPartners luistert echt naar gebruikers
Helga Pruijssers, Locatiemanager HCDO (Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken)

“Voor huisartsen is Hapicom het meest ideale systeem op de huisartsenpost, vertelt Pruijssers. Dat komt met name doordat zij in de combinatie met Medicom over het volledige patiëntendossier van de eigen huisarts beschikken. Dat maakt een goed onderbouwd medisch advies mogelijk én zorgt voor meer efficiency, constateert Pruijssers.

Écht luisteren

Als oud-triagist en locatiemanager was Pruijssers in 2015 betrokken bij de integratie van de Nederlandse Triage Standaard in Hapicom. “Dan zie je wat er allemaal bij komt kijken om zo’n standaard op een makkelijke, werkbare manier in te passen in de software, vertelt ze. “Het kost tijd, maar levert je ook wat op, namelijk een systeem dat in de praktijk goed werkt. Ik heb al een en ander gezien en weet dat ze op het goede spoor zitten.”

Vertrouwen

De goede en open samenwerking met PharmaPartners geeft Helga Pruijssers veel vertrouwen voor de toekomst. “PharmaPartners doet echt iets met mijn opmerkingen en er wordt resultaat geboekt. Ik adviseer huisartsenposten met een groot aantal huisartsen die Medicom gebruiken nu oprecht om voor Hapicom te kiezen. Voor de huisartsenzorg is het zoals gezegd de beste keuze en het triagedeel wordt in hoog tempo en in nauwe samenwerking met gebruikers doorontwikkeld.”

Download ""