Medicatiebeoordeling

Een soepel, digitaal proces voor betere medicatiebeoordelingen
Door op gezette tijden medicatiebeoordelingen uit te voeren, optimaliseren huisartsen en apotheken samen de farmacotherapie van hun patiënt. Ook vermindert zo’n beoordeling het risico van polyfarmacie. Met de module Medicatiebeoordeling (MBO) van PharmaPartners stroomlijnen en vereenvoudigen artsen en apothekers dit proces. U verkleint de kans op fouten en verwerkt medicijnbeoordelingen vlotter en prettiger. Bovendien voldoet u makkelijker aan de eisen van de inspectie en de verzekeraars.

De Medicatiebeoordeling module

Medicatiebeoordelingen vormen een vast onderdeel van het takenpakket van elke apotheker en huisarts. Apotheken moeten jaarlijks honderd medicatiebeoordelingen uitvoeren. Bij een medicatiebeoordeling schakelt de apotheek met de huisarts van de patiënt. Die communicatie is noodzakelijk, maar kan ook omslachtig en tijdrovend zijn voor beide partijen. De module Medicatiebeoordeling brengt daar verandering in. Dankzij deze praktische module werken de apotheek en de huisartsenpraktijk soepel digitaal samen. Met betere beoordelingen als resultaat.

Met de MBO-module kunnen de apotheker en de huisarts via Pharmacom en Medicom communiceren én gegevens uitwisselen. Het fundament onder de module is STRIP (Systematic Tool to Reduce Inappropriate Prescribing), een gestructureerde methodiek voor medicatiebeoordeling. De apotheker laat via de MBO-module weten aan de huisarts dat de episodes van een patiënt nodig zijn voor een medicatiebeoordeling. De huisarts krijgt een melding en kan de informatie vervolgens heel gestructureerd, veilig en digitaal aanleveren op een geschikt moment.

De veilige, gestructureerde werkwijze biedt allerlei voordelen. Naast kwalitatief betere beoordelingen, zorgt de MBO-module ook voor meer werkplezier en een prettigere onderlinge samenwerking. Bellen, mailen of schrijven is niet meer nodig, net als het handmatig overnemen van gegevens. U kunt ál uw tijd besteden aan het leveren van de best mogelijke zorg.

  • Kwalitatief betere medicatiebeoordelingen
  • Een gestroomlijnd en gestructureerd digitaal proces
  • Simpele, heldere communicatie tussen apotheek en huisarts
  • Flexibele samenwerking tussen apotheek en huisarts

Lees meer over het abonnement

Bent u benieuwd naar wat uw collega-apothekers en collega-huisartsen vinden van de medicatiebeoordeling module? Lees dan hier het verhaal over het ontstaan van de module en alle voordelen voor u als apotheker of huisarts.

Factsheet Medicatiebeoordeling

Inhoudelijke vragen?

Heeft u vragen over hoe de module Medicatiebeoordeling werkt? Neem dan contact op met onze Customer Support.

Stel uw vraag direct!

Vragen over de prijs?

Heeft u vragen over de prijs van het abonnement Medicatiebeoordeling? Dan kunt u deze stellen via onderstaande button.

Stel uw vraag direct!
Download ""