Agenda schrift
Nieuws overzicht
Deel op:

Blog Floor van Kempen | Een blog schrijven voor ons digitale magazine?

Per e-mail ontvang ik van mijn marketing collega Esther de vraag of ik een blog wil schrijven voor ons wekelijkse digitale magazine “Thuiswerken bij PharmaPartners”. Tuurlijk schrijf ik een blog, of ja, eigenlijk was mijn eerste gedachte “ik maak toch niks mee, wat ga ik schrijven?”. Maar als ik terugkijk op afgelopen weken, maak ik zeker wel leuke dingen en mooie momenten mee.

Veel collega’s zijn mij al voorgegaan en ik lees hun blogs met heel veel plezier omdat ik het leuk vind te lezen hoe zij deze bijzondere tijd ervaren en ik mezelf herken in hun verhalen. En dat helpt, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en iedereen moet er het beste van maken.

Thuis aan de slag

Het thuiswerken went gelukkig. Mijn keukentafel is weer gewoon keukentafel, in de hoek van onze kamer heb ik mijn bureau waar ik alles op kan laten liggen en waar niemand er last van heeft. De joggingbroek en makkelijke trui liggen weer in de kast, daar werd eigenlijk niemand blij van, en de kleine irritaties die er in het begin waren, zijn er niet meer. Gewoon afspraken maken helpt. Mijn man gaat iedere dag naar zijn werk en onze twee dochters die 12 en 15 zijn, volgen hun lessen op hun eigen slaapkamer en gaan af en toe een paar uur naar school.

Contact met collega’s

Wonderbaarlijk is het dat de wereld er ineens zo anders uit ziet maar heel veel dingen gewoon door kunnen gaan. Qua werk is het geweldig dat we met Microsoft-teams werken en elkaar kunnen zien en spreken, dat afspraken die gepland stonden gewoon door kunnen gaan en als je even met een collega belt, heb je toch een ander gesprek, er wordt eerst geïnformeerd hoe het wederzijds gaat. Ik mis wel de korte afstemmingsmomenten tussendoor, heel even snel iets checken. Nu moet je bellen, appen of een teams-overleg plannen.

Bakken Blog Floor van Kempen

Tijd voor andere dingen

Thuis is er ineens tijd over en meer rust, niemand die ’s ochtends stress heeft wat er qua kleding aangetrokken moet worden. Met mijn vijftienjarige dochter kan ik inmiddels heerlijke slagroomtaart en verrukkelijke aardbeiencakejes bakken en is er alle tijd om die Indische rijsttafel te maken. En we shoppen wat af op het internet. Mijn vriendinnen spreek ik telefonisch veel meer dan normaal. Wordfeud is mijn nieuwste verslaving, mocht iemand dat nog tegen mij willen spelen, dan laat maar weten. En we hebben tie-dye ontdekt, we kunnen elk kledingstuk van een patroon voorzien door deze te knopen met elastiekjes en dan te verven. Onze tuin en de plek waar we wonen, we lopen zo de bossen in, waardeer ik weer veel meer.

Zeker is er ook verveling

En zo lijkt het alsof we deze tijd prima doorkomen en dat is meestal zo, maar soms slaat de verveling genadeloos toe hoor en balen we van de beperkingen. Maar we maken er het beste van omdat ik vind dat dat moet, omdat er dingen zijn die vele malen erger zijn en omdat we het goede voorbeeld moeten geven aan onze kinderen. Verbaasd ben ik trouwens over de zelfstandigheid en flexibiliteit van onze lieve pubers en trots ben ik op ons viertjes dat we het doen zoals we het doen.

Combinatie thuiswerken en vanuit kantoor

Mijn voorkeur zou niet uitgaan naar altijd alleen maar thuiswerken, want ik mis dynamiek, even iets afstemmen, samen lunchen en de gezelligheid van collega’s. Maar vanuit PharmaPartners wordt er alles aan gedaan om ons zoveel mogelijk te betrekken en krijg je zeker het gevoel er niet alleen voor te staan. Naast alle informatieve bijeenkomsten worden er hele gezellige momenten georganiseerd en dat geeft energie, ik moet nog lachen als ik aan de digitale Bingo terugdenk. En hoe mooi was het chocolade paashazen te mogen overhandigen samen met Laura namens PharmaPartners aan bewoners van een zorgcomplex in Oosterhout om hen een hart onder de riem te steken?

Trots ben ik onderdeel van onze mooie organisatie te zijn. En het digitale magazine  mag wat mij betreft altijd blijven bestaan!

Mijn blog besluit ik dat ik er enorm naar uitkijk mijn collega’s weer allemaal in de America Tower te mogen ontmoeten en vergaderingen met onze klanten weer gewoon fysiek te mogen bijwonen, wanneer dat ook zal zijn, want (ik wil niet te dramatisch klinken maar) ik mis jullie.

Heel graag tot dan en maak er tot die tijd het beste van!

Groeten Floor

Download ""