Nieuws overzicht
Deel op:

Blog Margit Heesbeen | Hittegolf en thuiswerken

Hittegolf en thuiswerken… mijn blog voor PharmaPartners!

Het is donderdag en we mogen al enkele dagen genieten van tropische temperaturen. Hoe is het om in een hittegolf thuis te werken en niet altijd de koelte van ons kantoor op te kunnen zoeken?

Terwijl ik deze blog schrijf, wordt het steeds warmer op mijn ‘kantoor’ (lees: slaapkamer) en duurt het niet lang meer voordat de rolluiken helemaal dicht gaan. Gelukkig hebben we airco dus ik kan het hoofd koel houden. Voor mij is de noodzaak dus niet heel hoog om verkoeling op kantoor te zoeken.

En wanneer onze dochter vanmiddag uit school komt, duiken we heerlijk het zwembad in!

De afgelopen maanden waren pittig als het gaat om de combinatie van thuiswerken, helpen met huiswerk maken (onze dochter is net 6 en gaat na de zomer naar groep 3), mantelzorgen en het huishouden bijhouden.

In het begin stond mijn bureau in onze woonkamer -mijn kantoor was mijn huis en mijn huis was mijn kantoor- dat was best lastig.

Gelukkig is dat allemaal goed gekomen en hebben we het begrip ‘quality-time’ nog meer dimensie kunnen geven. We hebben taartjes gebakken, samen gesport, spelenderwijs huiswerk gemaakt, zijn op raamvisite geweest bij opa en oma en hebben heel veel spelletjes gedaan. Uit het oudergesprek met de juf is gebleken dat de ‘thuistijd’ voor onze dochter helemaal niet zo verkeerd is geweest, haar ontwikkeling was goed zichtbaar en ze is veel zelfverzekerder geworden. Fijn om te horen!

Nu onze dochter weer naar school gaat, is het een stuk makkelijker om continu focus te hebben op mijn werk, inmiddels staat mijn bureau dus niet meer beneden, en daarmee is de verhouding werk/privé wat meer in balans.

Afgelopen weken ben ik al een paar keer op kantoor geweest, soms omdat het efficiënt was in verband met bijv. de kwartaalfacturatie, een andere keer omdat het thuis even te druk was en ik echt even weg wilde zijn. Wie had gedacht dat het kantoor zo’n escape zou zijn! En als je dan op kantoor komt, voelt het echt als thuiskomen… heerlijk!

Uiteraard is het wel anders om op kantoor te zijn, het is erg rustig maar oh zo fijn om weer wat aanspraak te hebben van die collega’s die er wel zijn. Daarin merk ik wel dat ik de spontane koffiemomentjes wel mis, en soms ben ik bang om daardoor informatie te missen die je normaal ‘tussen de regels door’ hoort. Aan de andere kant wordt er van alle kanten alles aan gedaan om iedereen up-to-date te houden en dat maakt dat de betrokkenheid goed voelt.

Afgelopen woensdag hoorden we wat de verdere versoepelingen inhouden en hopelijk mogen we dan ook op korte termijn met wat meer collega’s naar kantoor komen. Dat is fijn, al is het maar voor de koffiemomentjes en de gewenste efficiency die je nu soms mist. En ik kijk er ook naar uit om onze ‘nieuwe’ collega’s te ontmoeten (sommigen zijn al een paar maanden in dienst maar heb ik nog niet persoonlijk gesproken).

Uiteraard moeten we reëel blijven en weet ik dat het niet of in ieder geval niet op korte termijn weer gaat worden zoals het was. Misschien duurt dat nog wel heel lang?

Ach, ook daar vinden we onze weg wel weer in, samen! Want we zijn waar mogelijk nóg meer met elkaar verbonden en dat is waarin onze organisatie goed in is.

Complimenten daarin voor ons allemaal!

Mijn blog samenvattend wil ik zeggen dat ik terugkijk op een spannende, enerverende maar zeker ook inspirerende periode waarin we veel hebben geleerd over het zo efficiënt mogelijk toepassen van tools voor samenwerken, over het belang van duidelijk communiceren en over het (nog meer) waarderen van de tijd die je hebt náást je werk, met je geliefden en vrienden.

En die terugblik geeft me dan ook enorm veel vertrouwen in de toekomst, ik ga ervoor, graag samen met jullie! Nog even … en dan mogen we weer knuffelen!

Download ""