duurzaam-groen
Nieuws overzicht
Deel op:

Blog Sven Beekhuis | De coronacrisis: een tijd vol verandering

De coronacrisis: een tijd vol verandering

Donderdagavond 27 februari in Amsterdam. Over een klein halfuurtje trapt Ajax de wedstrijd tegen het Spaanse Getafe af. Er moet gewonnen worden om een ronde verder te komen in de Europa League. De Johan Cruijff ArenA is al aardig volgelopen en de sfeer zit er goed in. Tijdens de warming-up van de spelers klinkt er wat geroezemoes op het vak, mensen laten hun telefoonscherm aan elkaar zien. Ik haal mijn telefoon uit mijn zak en zie net als al die anderen een pushbericht van NU.nl: ‘Eerste bevestigde corona-besmetting in Nederland’.

Van kantoorbureau naar slaapkamerbureau

Over de afloop van de wedstrijd ga ik het maar niet meer hebben, maar duidelijk is dat er sinds die avond eind februari heel veel is veranderd. Mijn ruime bureau in de America Tower werd noodgedwongen ingeruild voor een klein bureau in mijn slaapkamer. Dat mijn slaapkamer nu mijn werkplek was en andersom, maakte het zo nu en dan wel lastig om privé en werk gescheiden te houden. Als er ’s avonds nog een mailtje binnenkwam, kon ik het niet laten om deze toch nog even te beantwoorden.

Het thuiswerken wende desondanks snel. Meetings werden gehouden via Teams en lunchen deed ik in plaats van met collega’s nu samen met mijn moeder, die inmiddels ook thuis aan het werk was. Bijkomend voordeel van het thuiswerken is dat ik sinds maart altijd op tijd thuis geweest ben voor het avondeten. Ik kan me haast niet meer herinneren hoe het voelt om in de file stil te staan op de Moerdijkbrug.

Nieuw huis, nieuwe thuiswerkplek

Net voor het begin van de coronacrisis hebben mijn vriendin en ik onze handtekening gezet onder het koopcontract van ons eerste huis. Het was door alle omstandigheden nog best even spannend of alles door zou gaan. Het personeel van de hypotheekverstrekker werkte namelijk ook volledig vanuit huis en de aanvraag duurde hierdoor een stuk langer dan gebruikelijk.

Uiteindelijk is alles (op de dag van de deadline) alsnog goed gekomen en zijn wij sinds begin juni de trotse eigenaren van een eigen huis in Dordrecht. De bovenverdieping heeft drie kamers en één van die kamers is inmiddels omgetoverd tot een echte werkkamer. Een werkkamer met een fatsoenlijk bureau, een fijne bureaustoel en bovenal een deur die zo nu en dan letterlijk en figuurlijk dicht kan.

Terugblik

De afgelopen maanden zijn voor mij een tijd van reflectie en bezinning geweest. Deze uitzonderlijke omstandigheden bewijzen eens te meer dat gezondheid en vrijheid helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. En ik mag ook niet klagen; waar mijn grootste zorg de uitgestelde levering van nieuwe meubels was, zijn er genoeg mensen die wekenlang in onzekerheid hebben geleefd over de gezondheid van zichzelf of van dierbaren.

Ik vond (en vind) het heel mooi om te zien hoe snel iedereen binnen PharmaPartners zich heeft aangepast aan de veranderde omstandigheden. De werkzaamheden hebben geen moment stilgelegen en iedereen doet stinkend zijn best om deze continuïteit voor onze klanten vast te houden. Nog wekelijks ontstaan er nieuwe samenwerkingen en hier mogen we met zijn allen heel trots op zijn.

Houd dit vast en hopelijk tot snel in Oosterhout!

Sven Beekhuis

Redacteur Huisartsenzorg

Download ""