PharmaPartners verbindt voor verbetering handen
Nieuws overzicht
Deel op:

Clusterbeheer zonder zorgen

Vindt u het belangrijk dat u zich kan richten op uw kerntaak: het leveren van de beste zorg? En wilt u ook een kwalitatief en goed onderhouden cluster zonder datavervuiling? Lees dan wat voor oplossing wij u kunnen bieden met de dienst Clusterbeheer.

Het clusterbeheer kan in de praktijk nogal wat tijd vragen.  PharmaPartners helpt u hier graag bij en vindt het belangrijk dat u zich kan richten op het leveren van de beste zorg. Een onvervuild systeem maakt dat eenvoudiger. Met de dienst Clusterbeheer biedt PharmaPartners u zekerheid over de continuïteit van het clusterbeer en het kennisniveau.

Wat verstaan we onder een cluster?

We beginnen even bij het begin: Wat bedoelen we nu eigenlijk met een cluster? Een cluster is een regionaal ICT-samenwerkingsverband. Vanuit een cluster kunnen huisartsen en apothekers via een afgesloten zorgnetwerk met elkaar communiceren, voor elkaar waarnemen en kunnen zij gezamenlijk optreden als het bijvoorbeeld gaat om informatiebeveiliging, kennisbestanden, medicatielijsten en/of verzekeraarsgegevens.

Beheren van een cluster | Tijdrovend

Het beheren van een cluster kan in de praktijk nogal wat tijd vragen. Zeker naarmate een cluster groter wordt. Ongemerkt kan er heel wat ‘vervuiling’ ontstaan in het cluster. Denk aan dubbele patiënten, dubbele mailadressen, contactgegevens van bedrijven die niet meer bestaan en oude apotheek- of huisartscodes.

Professioneel Clusterbeheer | Een zorg minder

Met de dienst Clusterbeheer nemen we u en uw collega’s graag werk uit handen. Wanneer u ervoor kiest om uw cluster operationeel door PharmaPartners te laten beheren, werken wij het achterstallige onderhoud op uw cluster weg en zorgen we ervoor dat de bestanden ‘schoon’ blijven. Samen met u werken we aan een uniforme werkwijze. Daardoor heeft u meer overzicht en een systeem dat beter presteert. Dat maakt het leveren van de beste zorg eenvoudiger.

De dienst Clusterbeheer bestaat uit:

  • Maandelijks bijwerken van de TAXE-bestanden
  • Het samenvoegen van dubbele patiëntendossiers binnen een waarneemverband
  • Het onderhouden van clustertabellen: zorgverzekeraarstabel, derdentabel, artsentabel, adresboek en postcodetabel of straatnaamtabel
  • Het jaarlijks inspoelen van tarieven van zorgverzekeraars
  • Het monitoren, terugkoppelen en handhaven van werkwijze met betrekking tot patiëntenbeheer

Meer informatie vindt u in onze productsheet over Professioneel Clusterbeheer. Neem bij vragen contact met ons op of per mail via farmacie@pharmapartners.nl / huisartsenzorg@pharmapartners.nl. Wij helpen u graag verder!

Download ""