Nieuws overzicht
Deel op:

Module Digitaal Factureren optimaliseren samen met gebruikers

PharmaPartners gaat de nieuwe module Digitaal Factureren verder verbeteren in samenwerking met gebruikers. Tijdens een bijeenkomst met de Special Interest Group (SIG) van Digitaal Factureren is er gekeken hoe we de patiëntfacturatie verder kunnen optimaliseren. Besproken is wat goed gaat in het proces en wat nog beter kan. Een oplossing voor wat beter kan is een instructiefilmpje om patiënten te ondersteunen in het openen van de digitale facturen en het versturen van een directe betaallink. Het downloaden en betalen van digitale facturen wordt zo een stuk gemakkelijker.

Implementaties Digitaal Factureren

In april startte PharmaPartners met de implementatie van de module. Inmiddels versturen meer dan honderd apotheken hun facturen digitaal vanuit Pharmacom en zijn er al bijna 30.000 digitale facturen succesvol verstuurd. Heeft u ook getekend voor de module Digitaal Factureren? Dan neemt PharmaPartners binnenkort contact met u op om een afspraak te maken voor de implementatie. Onze consultants doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat alle apotheken die hebben getekend voor Digitaal Factureren zo snel mogelijk met de module kunnen starten.

Instructiefilmpje

Het voordeel van een innovatieproject als Digitaal Factureren is dat er Pharmacom-gebruikers sinds dag één nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de module. Vanuit de eerste ervaringen op de werkvloer dragen gebruikers verbeterpunten aan, welke in samenspraak met hen worden ontwikkeld. Na de laatste bijeenkomst met de SIG is besloten om een instructiefilmpje te maken voor patiënten die moeite hebben met het openen van hun digitale factuur. In dit filmpje krijgen patiënten uitleg over hoe ze de factuur kunnen downloaden. Dat blijkt met name via de mobiele telefoon en tablet te leiden tot vragen.

Sneller betalen

Om het betaalgemak voor patiënten te vergroten is PharmaPartners momenteel aan het onderzoeken of we naast een digitale factuur, ook een betaallink kunnen meesturen. PharmaPartners en de SIG verwachten dat patiënten door deze verbeteringen sneller gaan betalen en apotheken minder herinneringen hoeven te versturen. Bij deze ontwikkeling zullen we alle gebruikers van de module Digitaal Factureren betrekken.

Gebruikerservaring

Bent u benieuwd naar wat uw collega’s van de module vinden? Lees dan eens het verhaal van Apotheek Hoogland of van de Samenwerkende Apotheken Rijn en Gouwe in Alphen aan de Rijn.

Vragen?

Heeft u vragen en/of interesse in de module Digitaal Factureren? Neem dan contact met ons op via farmacie@pharmapartners.nl.

Download ""