PharmaPartners verbindt voor verbetering
Nieuws overzicht
Deel op:

Dit zijn de voordelen van MijnGezondheid.net in de apotheek

Steeds meer apotheken bieden patiënten de mogelijkheid tot online inzage en gebruik van e-health via het portaal MijnGezondheid.net (MGn) en de aanvullende MedGemak-app. Een derde van de Pharmacom-apotheken stelt het portaal en de app op dit moment beschikbaar. Hier leest u wat MGn voor de apotheek kan betekenen.

  • Sneller herhaalmedicatie verwerken – Via MGn en de MedGemak- app kunnen patiënten herhaalmedicatie aanvragen bij de apotheek. Het herhaalverzoek verschijnt direct in Pharmacom. De apotheek kan de voorbereidingen voor medicatie-uitgifte sneller in gang zetten. En indien nodig een fiatverzoek versturen naar de arts. Dat scheelt tijd en is minder foutgevoelig. De patiënt kan de herhaalmedicatie eerder ophalen.
  • Dichtbij de patiënt – Via een beveiligde verbinding kan de apotheker digitaal berichten aan de patiënt versturen. Andersom kunnen patiënten vanuit MGn of de Medgemak-app een vraag stellen en eventueel een bijlage mee sturen. Extra voordeel van de app is dat de patiënt een inneemwekker kan instellen. Zo brengt u farmaceutische zorg dichtbij huis en betrekt u de patiënt meer bij zijn eigen gezondheid.
  • Actueel medicatieoverzicht bij de hand – Patiënten hebben altijd en overal digitaal inzicht in hun actueel medicatieoverzicht en een reisdocument. Ze kunnen deze documenten zelf printen als ze bijvoorbeeld op reis of naar een specialist gaan. Dat scheelt tijd en printkosten aan de balie.
  • Stamgegevens aanpassen – Patiënten die verhuizen kunnen zelf hun nieuwe adresgegevens invoeren in het dossier. Zo blijven de patiëntgegevens zonder veel moeite beter up to date.
  • Toegang tot geneesmiddeleninformatie – Patiënten hebben altijd toegang tot betrouwbare en gepersonaliseerde geneesmiddelinformatie. Later dit jaar komt daar de gepersonaliseerde Kijksluiter bij.
  • Eén portaal voor apotheek en huisarts – Pharmacom-apotheken en Medicom-praktijken die gebruik maken van MGn bieden hun patiënten één geïntegreerd portaal voor online inzage in hun medische gegevens en e-health services. Wel zo makkelijk en klantvriendelijk.

Gebruikerservaring

Bent u benieuwd naar wat uw collega’s van MijnGezondheid.net vinden? Lees dan eens het verhaal van Apotheek de Bongerd of van Apotheek Wassenaar.

Vragen?

Heeft u vragen over MijnGezondheid.net en/of de MedGemak-app? Neem dan contact met ons op via ehealth@pharmapartners.nl.

Download ""