Duurzaam groen
Nieuws overzicht
Deel op:

Eerste zelfstandige apotheken aan de slag met Digitaal Recept

Veel apothekers staan al jaren te trappelen om papierloos te werken. Deze zomer was het zover. Na de BENU-apotheken startten ook een aantal zelfstandige apotheken vol enthousiasme met de implementatie van Digitaal Recept. In deze update leest u wat de stand van zaken is.

PharmaPartners ontwikkelde de nieuwe module in nauwe samenwerking met BENU om papierloos werken in de apotheek mogelijk te maken. Apothekers Roland Wybrands, Folgert Haverdings en Erik Duin zaten vanuit BENU bovenop de ontwikkeling. Uitgangspunt van het nieuwe systeem is dat alle recepten – inclusief herhaalrecepten – digitaal worden verwerkt.

Pilotfase

Drie BENU apotheken draaien nu al een tijdje succesvol met Digitaal Recept. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hield toezicht en is positief over de module. De komende periode zal het aantal deelnemende BENU apotheken worden uitgebreid. De zelfstandige apotheken bevinden zich nog in de pilotfase van papierloos werken. Dat betekent dat de nieuwe software in de volgende fase verder wordt geperfectioneerd en uitgebreid met functionaliteiten op basis van ervaringen in de praktijk.

Stap-voor-stap  

Stapsgewijs zal PharmaPartners meer locaties laten starten met Digitaal Recept. Kwaliteit gaat daarbij boven snelheid.  Binnen de apotheken is er enorme diversiteit aan werkwijzen, koppelingen en integraties – denk aan varianten van Central Filling en Track en Trace. Deze varianten testen we stuk voor stuk in combinatie met Digitaal Recept. Intussen passen we de nieuwe software aan deze hele specifieke werkwijzen en integraties aan.

Offerte aanvragen

Wilt u ook verlost worden van losse receptbriefjes, handgeschreven notities en stickers? En voortaan  alle receptinformatie netjes in één overzichtelijk digitaal portaal bij elkaar? Neem dan contact op met onze Binnendienst Farmacie via farmacie@pharmapartners.nl. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van Digitaal Recept.  Heeft u al getekend voor Digitaal Recept? Binnenkort nemen we contact met u op. In overleg bepalen we wat het beste startmoment is voor uw apotheek.

 

Download ""