PharmaPartners verbindt voor verbetering handen
Nieuws overzicht
Deel op:

Complete zorginformatie met Hapicom op de huisartsenposten van Nucleuszorg

Zorg speelt zich niet af van 9 tot 5, het is 24 uur per dag van essentieel belang. Goede samenwerking in de regio en gestroomlijnde processen op de huisartsenpost helpen om de toenemende werkdruk te verlagen. Nucleuszorg verbetert deze samenwerking binnen de regio Zeeuws-Vlaanderen met de overstap naar huisartsenpost-informatiesysteem Hapicom, waar 28 december 2018 de handtekeningen voor werden gezet. In combinatie met huisartsenpraktijken en apotheken in de regio leveren zij de best mogelijke zorg waarbij patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg voorop staan.

Samenwerking Hapicom, Nucleuszorg

V.l.n.r. Anouchka van Miltenburg, directeur Nucleuszorg & Suzanne van Aarle, managing director PharmaPartners Huisartsenzorg

Doorslaggevende factoren

Voor Nucleuszorg was vooral de samenwerking tussen huisartsenpost-informatiesysteem Hapicom en huisartsen-informatiesysteem Medicom een doorslaggevende factor om te kiezen voor Hapicom. Anouchka van Miltenburg, directeur Nucleuszorg:

“Bij onze keuze was het onder andere doorslaggevend dat veel huisartsen en triagisten, die werkzaam zijn op de huisartsenpost, ook in een huisartsenpraktijk met Medicom werken. De herkenbaarheid van het systeem in Hapicom is hierdoor beslist een voordeel.”

Geïntegreerde eerstelijns zorg

De samenwerking tussen Hapicom, Medicom en apotheek-informatiesysteem Pharmacom zorgt ook voor volledige en veilige geïntegreerde eerstelijns zorg binnen de regio. Door de samenwerking met Medicom-huisartsen is op de huisartsenpost het patiëntendossier beschikbaar, inclusief een actueel medicatieoverzicht en samenvatting van specialistenbrieven. De acties vanuit de huisartsenpost komen direct in het patiëntendossier in Medicom terecht, waardoor risicovolle dossieruitwisseling kan worden vermeden. Op deze manier wordt geïntegreerde eerstelijns zorg maximaal gefaciliteerd en is de patiëntveiligheid zo goed mogelijk geborgd.

“Door Hapicom te gebruiken, realiseren we kwalitatief betere zorg voor patiënten binnen de regio en daar gaat het natuurlijk om; kwaliteit, vertrouwelijkheid en veiligheid van zorgverlening. Met Hapicom zijn wij op de huisartsenpost beter geïnformeerd over patiënten, want het medisch dossier van de patiënt is via Hapicom altijd bij de hand”, vertelt Guus Jaspar, huisarts. “Ook het medicatiegebruik en de eventuele intoleranties worden veel beter inzichtelijk door de samenwerking met de Pharmacom-dienstapotheken. Doordat er meer achtergrondinformatie beschikbaar is, wordt tijd bespaard omdat deze informatie niet meer achterhaald hoeft te worden bij de patiënt of de huisarts van de patiënt.”

Samen doorontwikkelen

Nucleuszorg zal via de Commissie Applicatiebeheer Hapicom (CAH) betrokken blijven bij de doorontwikkeling van Hapicom, zoals alle andere gebruikers van dit huisartsenpost-informatiesysteem. Anouchka van Miltenburg: “Het is heel mooi dat alle gebruikers van Hapicom in een gebruikersplatform zitten en regelmatig bij elkaar komen om ervaringen te delen en wensen te bespreken.” Ook voor PharmaPartners is de input van deze partijen van groot belang. Suzanne van Aarle, Managing Director PharmaPartners Huisartsenzorg, legt uit:

“De doorontwikkeling van onze applicaties hebben we altijd samen met onze klanten gedaan, dat vinden we ook richting de toekomst erg belangrijk. Wij vinden het daarom heel fijn dat Nucleuszorg mee wil denken over het doorontwikkelen van Hapicom via deze commissie.”

Ondersteuning

PharmaPartners kijkt enorm uit naar de samenwerking met Nucleuszorg en de focus ligt dan ook op het zo goed mogelijk begeleiden van de huisartsenposten in het gebruik van Hapicom. Suzanne van Aarle licht toe: “Wij gebruiken onze kennis en ervaring vanuit vele implementaties en tegelijkertijd spelen wij in op de specifieke regio om zo tot de beste implementatieaanpak te komen. Het is voor ons ook van groot belang om dit samen met Nucleuszorg vorm te geven.”

 

Contact

  • Heeft u een vraag over uw applicatie? Ga dan naar het klantportaal.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Download ""