Nieuws overzicht
Deel op:

Iedereen wegwijs in digitale zorg

De zorg digitaliseert en ontwikkelingen binnen de zorg-ICT staan nooit stil. Al veel zorgverleners en patiënten maken gebruik van de gemakken en voordelen die eHealth biedt. Dit is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms ontbreken de vaardigheden om optimaal met de digitale oplossingen aan de slag te gaan. Hierom is er voor elke doelgroep een speciaal traject beschikbaar om meer wegwijs te worden in digitale zorg.

Voor elk niveau

PharmaPartners biedt zorgverleners twee trajecten aan. Deze trajecten sluiten aan op het kennisniveau van de deelnemer. Zo is het Digi-starter traject bestemd voor zorgverleners die nog niet helemaal thuis zijn in de IT en is het Digi-coaches traject geschikt voor de wat meer gevorderde gebruiker met affiniteit met eHealth en ICT.

Tijdens het Digi-coaches traject krijgt de deelnemer handvaten en praktische kennis aangereikt om collega’s en andere praktijken in de regio verder te helpen op het gebied van eHealth. Na dit traject zijn de Digi-coaches in staat om als een spin in het web te fungeren door collega’s en andere praktijken te ondersteunen en adviseren over MijnGezondheid.net en de app MedGemak.

De precieze inhoud van de trajecten wordt afgestemd met de zorggroepen en is daarom altijd op maat. Als u geïnteresseerd bent in het volgen van één van de trajecten, dan kunt u dit kenbaar maken bij uw zorggroep.

Ook voor patiënten

Steeds meer bibliotheken in Nederland bieden workshops en cursussen aan over digitale zorg. Tijdens één van de lessen wordt aan de hand van verschillende opdrachten geoefend met het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Het DigiVitaler-lesprogramma is ontwikkeld door Stichting Digisterker. Deelname aan het DigiVitaler-lesprogramma is meestal gratis en er is geen lidmaatschap bij de bibliotheek benodigd.

• Wilt u uw patiënten helpen wegwijs te maken in het patiëntenportaal? Neem dan contact op met uw lokale bibliotheek en vraag naar de coördinator basisvaardigheden voor de mogelijkheden.
• Hulp nodig om met de lokale bibliotheek in contact te komen? Of meer informatie over DigiVitaler gewenst? Neem dan contact op met Chantal Venema (Stichting Digisterker): chantal.venema@digisterker.nl.

Download ""