Visie Missie
Nieuws overzicht
Deel op:

Innovatieplatform akkoord met eerste ontwerp Patiënt Dashboard

Het Innovatieplatform van PharmaPartners is akkoord met het prototype van het Patiënt Dashboard. “Gelukkig kunnen we tijdens de coronacrisis doorgaan met innoveren”, vertelt User Experience Designer Sharon Bindels van PharmaPartners. “Alle leden zijn gemotiveerd om er samen iets moois van te maken.”

“Samen maken we er iets moois van”

De dertig zelfstandige apotheken die zijn aangesloten bij het Innovatieplatform kozen het Patiënt Dashboard (met voorheen als werktitel Uitgifte Module) eind vorig jaar als eerste gewenste innovatie. “Tijdens de ontwerpfase organiseerden we een aantal klantsessies om informatie en feedback op te halen van apothekers op de werkvloer”, vertelt Bindels. “We hebben uitvoerig besproken wat de belangrijkste functionaliteiten zijn. Op basis daarvan is het prototype ontwikkeld.”

Vanuit het Innovatieplatform werkt PharmaPartners met maximaal vijftig Pharmacom-gebruikers  samen aan verbetering en vernieuwing van werkprocessen in de apotheek. In ruil voor een investering kiezen de deelnemende apothekers het onderwerp. De gekozen innovatie – Patiënt Dashboard – wordt vervolgens in nauw overleg met deelnemers ontwikkeld en getest. Bij afname krijgen de leden van het platform financieel voordeel.

Klantsessies

Het Patiënt Dashboard ondersteunt apothekers bij de meest gestelde vragen aan de balie of telefoon. Bindels: “Cliënten informeren vaak of een recept binnen is, wanneer medicatie kan worden opgehaald en wat de prijs is. Die gegevens staan nu verspreid over Pharmacom en dat betekent een hoop zoekwerk. Het Patiënt Dashboard maakt alle zorginhoudelijke en logistieke informatie in één oogopslag zichtbaar. Dat leidt tot meer efficiëntie en een grotere klanttevredenheid.”

"Het Patiënt Dashboard maakt alle zorginhoudelijke en logistieke informatie in één oogopslag zichtbaar. Dat leidt tot meer efficiëntie en een grotere klanttevredenheid.”  
Sharon Bindels, User Experience Designer bij PharmaPartners

Pilotversie

PharmaPartners denkt binnen zes tot negen maanden een pilotversie klaar te hebben. “Tussendoor krijgen klanten stukje bij beetje te zien wat het wordt”, aldus Bindels. “Die nauwe samenwerking vind ik super. Want als User Experience Designer wil ik niets liever dan een ontwerp maken dat de klant écht vooruit helpt.”

Patiënt Dashboard

Patiënt Dashboard (onder voorbehoud) Klik op afbeelding voor grotere weergave.

Ruimte voor nieuwe deelnemers

Het Innovatieplatform biedt nog ruimte voor twintig nieuwe deelnemers. “Nieuwkomers kunnen nog steeds feedback geven op het Patiënt Dashboard”, benadrukt Bindels. In juni vindt er een klantsessie plaats waarin deelnemers de volgende innovaties prioriteren. Vervolgens zullen de leden opnieuw stemmen. Mogelijk wordt Casefinding, de nummer twee van de vorige wensenlijst, ontwikkeld. Maar zoals Matthijs Engering (Apotheek Tweelingstad, Harderwijk) eerder zei: “Het gaat er niet zozeer om wát we innoveren, áls we maar innoveren.”

Sluit u zich ook aan?

Kunt u niet wachten om de zorgprocessen binnen uw apotheek effectiever en efficiënter te laten verlopen? Sluit u dan ook aan bij het platform. Neem voor meer informatie contact met ons op via farmacie@pharmapartners.nl.

Download ""