Innovaties lego
Nieuws overzicht
Deel op:

Innovatieplatform start met ontwikkeling Uitgifte Module

Het Innovatieplatform van PharmaPartners koos de Uitgifte Module als eerste nieuw te ontwikkelen product. “Het was een spannende nek-aan-nek-race tussen Uitgifte Module en CaseFinding”, aldus business analist Jorrit Bezaan van PharmaPartners. “Dat is heel positief: binnen het platform bestaat consensus over beide innovaties.”

“Het belangrijkste is dát we samen gaan innoveren”

De dertig zelfstandige apothekers die zijn aangesloten bij het nieuwe Innovatieplatform stelden eind vorig jaar een top drie samen van gewenste innovaties: Uitgifte Module, CaseFinding en LabelCoach. Afgelopen week brachten de platformleden hun stem uit door puntentoekenning.  De Uitgifte Module won met 248 punten van CaseFinding – goed voor 239 punten. “Het was een nipte overwinning op het allerlaatste moment, een echte rollercoaster”, vertelt Jorrit Bezaan.

Automatisering

Matthijs Engering van Apotheek Tweelingstad Harderwijk stemde voor de Uitgifte Module. “Maar veel belangrijker dan het winnende onderwerp is dat we een platform en overlegstructuur hebben óm te innoveren. Mij maakt het niet zoveel uit wát we innoveren, áls we maar innoveren. Stilstand betekent achteruitgang. En het is nog een hele stap om van digitalisering naar automatisering te gaan.”

Apotheker Engering was gelijk enthousiast over het Innovatieplatform dat PharmaPartners vorig jaar lanceerde. Vanuit het platform werkt PharmaPartners met maximaal vijftig Pharmacom-gebruikers aan verbetering en vernieuwing in de apotheek. In ruil voor hun investering bepalen de deelnemende apothekers het onderwerp, zoals nu als eerste de Uitgifte Module. Deze module wordt door PharmaPartners in nauw overleg met de huidige dertig deelnemers ontwikkeld en getest. Bij afname krijgen de leden van het Innovatieplatform financieel voordeel.

“Maar veel belangrijker dan het winnende onderwerp is dat we een platform en overlegstructuur hebben óm te innoveren. Mij maakt mij niet zoveel uit wát we innoveren, áls we maar innoveren. Stilstand betekent achteruitgang. En het is nog een hele stap om van digitalisering naar automatisering te gaan.”
Matthijs Engering van Apotheek Tweelingstad

Verlost van papierrompslomp

PharmaPartners schat dat ontwikkeling en uitwerking van deze innovatie ongeveer negen maanden in beslag neemt. “Het uitgifte dashboard verlost apothekers van een hoop papierrompslomp”, verwacht Bezaan. “De module ondersteunt tijdens het contact met patiënten aan de balie. Op één plek en op één moment verschijnt alle zorginhoudelijke-, logistieke- en financiële informatie die je nodig hebt op je scherm. Dat leidt tot procesverbetering en meer klanttevredenheid.”

De kans is groot dat de nummer twee op het wensenlijstje, CaseFinding, in een latere fase evengoed wordt ontwikkeld. Daarvoor moeten leden wel opnieuw stemmen. “Het mooie is dat we CaseFinding tegen die tijd in de Uitgifte Module kunnen integreren”, aldus Bezaan.

Lekker aan de slag

Business analist Bezaan ervaart de afronding van de eerste stemming als ‘een heerlijk lekker aan de slag momentje’. “Om het werk in de apotheek efficiënter en makkelijker te maken zou ik constant willen vernieuwen en verbeteren. Helaas komen door de nieuwe wet- en regelgeving veel moetjes op ons af. Daar gaat een groot deel van de ontwikkelcapaciteit aan op.”

”Dankzij de aparte geldstroom van het Innovatieplatform kunnen we de komende drie jaar constant aan verbetering en innovaties blijven werken. Ik vind het geweldig om dat samen met klanten te doen. We halen een probleem op en maken iets waar de apotheker echt iets aan heeft: dát is waar innovatie over gaat.”

Sluit u zich ook aan?

Kunt u niet wachten om de zorgprocessen binnen uw apotheek effectiever en efficiënter te laten verlopen? Sluit u dan ook aan bij het platform. Neem voor meer informatie contact met ons op via farmacie@pharmapartners.nl.

 

 

 

Download ""