Innovaties lego
Nieuws overzicht
Deel op:

Innovatieplatform koppelt Patiënt Dashboard aan Recept & Nummer

“Het balieproces wordt zoveel sneller en mooier”

Om de mensen aan de balie zo snel en goed mogelijk te helpen, ontwikkelt het Innovatieplatform van PharmaPartners nog dit jaar een gloednieuw Patiënt Dashboard. Apotheker Mariëlla de Rooij-Duran kwam met het ‘verfrissende’ idee om het Dashboard direct te koppelen aan de software van Recept & Nummer. Softwarebedrijf Apotheek Partners en PharmaPartners gaan deze koppeling nu samen en met veel enthousiasme realiseren.

Veranderingen en innovaties kunnen apotheker Mariëlla de Rooij-Duran niet snel genoeg gaan. In haar studententijd schroefde ze eigenhandig haar computer uit elkaar om te kijken of ze hem niet wat sneller kon maken. “Ik houd van actie”, lacht de eigenaar van de drie Rotterdamse apotheken Pendrecht, Tarwezigt en Zuidplein verontschuldigend.

Klantvriendelijke apotheek

Het is dus niet verwonderlijk dat De Rooij-Duran zich vorig jaar inschreef voor het Innovatieplatform. In het platform werkt PharmaPartners Farmacie met maximaal vijftig klanten aan verbetering en vernieuwing in de apotheek.  De tot nu dertig deelnemende apotheken investeren in innovaties die ze zelf kiezen.  Bij afname krijgen ze financieel voordeel. “Ik mailde al regelmatig ideeën over verbetering van werkprocessen in de apotheek”, vertelt De Rooij-Duran. “In het Innovatieplatform wordt nu daadwerkelijk iets met mijn visie gedaan. Dat is leuk! Het geeft mij energie. Ik verwacht ook dat de investering zich op termijn terugbetaalt in een efficiëntere en meer servicegerichte apotheek.”

"In het Innovatieplatform wordt nu daadwerkelijk iets met mijn visie gedaan. Dat is leuk! Het geeft mij energie. Ik verwacht ook dat de investering zich op termijn terugbetaalt in een efficiëntere en meer servicegerichte apotheek.”
Mariëlla de Rooij-Duran

Klanten denken mee

Patiënt Dashboard is de eerste module die het vorig jaar opgerichte Innovatieplatform ontwikkelt. Tijdens de ontwerpfase organiseert PharmaPartners diverse klantsessies om informatie en feedback op te halen van de deelnemende apothekers op de werkvloer. Al tijdens de eerste klantsessie kwam De Rooij-Duran met het voorstel om het Patiënt Dashboard te koppelen aan het baliewachtsysteem Recept & Nummer. Een schot in de roos, zo blijkt. PharmaPartners en Recept & Nummer-leverancier Apotheek Partners waren gelijk enthousiast.

Hoe het werkt? Mariëlla de Rooij-Duran legt uit: “Het Patiënt Dashboard zorgt ervoor dat straks alle zorginhoudelijke en logistieke informatie samen op één scherm staat. Dat is superfijn. Maar nog gemakkelijker wordt het wanneer we Patiënt Dasboard met één druk op de knop vanuit Recept & Nummer kunnen openen. En dat gaat nu dus gebeuren.”

 

“Samenwerken met klanten en andere IT-partijen zit in onze poriën. De apotheek wordt er alleen maar sterker van. Het mooie is dat Pharmacom nu al in verbinding staat met ons systeem Track & Trace Recept Locatie. PharmaPartners is ook de enige partij met wie we deze koppeling makkelijk kunnen realiseren.”
Mijke de Bruijn

Unieke samenwerking

De klant meldt zich met een ophaalcode aan de Recept & Nummer zuil. Als deze wordt ingetoetst ziet de apothekersassistente op haar baliescherm wie voor welk recept aan de balie staat en waar het ligt. De koppeling tussen het balie wachtrijsysteem en Pharmacom stond al op de to do list van Apotheek Partners. “We waren dus gelijk enthousiast, vooral omdat de vraag van apothekers zelf komt”, zegt mede-eigenaar Mijke de Bruijn. “Samenwerken met klanten en andere IT-partijen zit in onze poriën. De apotheek wordt er alleen maar sterker van. Het mooie is dat Pharmacom nu al in verbinding staat met ons systeem Track & Trace Recept Locatie. PharmaPartners is ook de enige partij met wie we deze koppeling makkelijk kunnen realiseren.”

Intussen kan Mariëlla de Rooij-Duran niet wachten totdat het zover is. Waar ze zelf het meest naar uitkijkt? “Dat we niet meer op al die knoppen hoeven drukken en de mensen aan de balie sneller en beter antwoord kunnen geven. Het balieproces wordt nu zoveel eficiënter en mooier.”

Download ""