pharmapartners integrale eerstelijnszorg ict voor het hele gezin
Nieuws overzicht
Deel op:

KIJKsluiter in MGn en MedGemak | Altijd toegang tot heldere geneesmiddeleninformatie

Helpt u mee om patiënten op een laagdrempelige en begrijpelijke manier te informeren over hun medicatie? Tot maandag 30 november kunnen apothekers zich nog aansluiten bij KIJKsluiter voor 2021. KIJKsluiter – met heldere videoanimaties over medicijnen – is sinds dit jaar beschikbaar in het online patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGn) van PharmaPartners, samen met de interactieve GIP op Beeldscherm (GOB) van Health Base. Vanaf januari 2021 wordt KIJKsluiter in combinatie met de GOB ook beschikbaar in de aanvullende app MedGemak.

Met de digitale KIJKsluiter en GOB in MGn/MedGemak kunnen patiënten direct vanaf hun computer, tablet of smartphone begrijpelijke en betrouwbare informatie over hun geneesmiddelen lezen of kijken. De informatie is direct gekoppeld aan het medicatieoverzicht. Of patiënten de informatie willen kijken (KIJKsluiter) of lezen (via GIP op beeld) beslissen ze zelf. Meer informatie over KIJKsluiter in combinatie met MijnGezondheid.net leest u hier.

Zorgverzekeraars stimuleren inzet KIJKsluiter

De animatievideo’s van KIJKsluiter zijn ontwikkeld met en voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. De behoefte van deze doelgroep aan laagdrempelige en begrijpelijke voorlichting over medicijnen is groot. Mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden hebben meer gezondheidsproblemen. Dat komt onder meer door het niet goed opvolgen van adviezen over het gebruik van medicijnen. Daarom stimuleren Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en Zorgverzekeraar CZ de inzet van de KIJKsluiter door apotheken via hun kwaliteitsbeleid. Vanaf 2021 stimuleert ook Menzis de distributie van KIJKsluiter via de apotheek. Wilt u zich aanmelden voor KIJKsluiter? Vul dan dit aanmeldformulier in.

Vragen?

Wilt u meer informatie over  MGn en de app MedGemak? Neem dan gerust contact met ons op via ehealth@pharmapartners.nl.

Download ""