LHV-De-Startende-Huisarts
Nieuws overzicht
Deel op:

PharmaPartners ondersteunt LHV-programma voor startende huisartsen

Er komt veel af op huisartsen die aan het begin van hun carrière staan. Ga je in loondienst of start je een eigen praktijk? En wat komt daarbij kijken? De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) helpt hen op weg met het programma ‘De Startende Huisarts’: een breed scala aan producten, cursussen en bijeenkomsten dat in samenwerking met partners vorm krijgt. Als marktleider in zorg-ICT ondersteunt PharmaPartners Huisartsenzorg De Startende Huisarts in 2017 en 2018. Op 27 september bekrachtigden Dorinda van Oosten, directeur PharmaPartners Huisartsenzorg, en Paul van Rooij, directeur LHV, de samenwerking met de ondertekening van een contract.

Huisartsen zien steeds meer patiënten en krijgen meer taken. De administratieve druk neemt toe en het managen van de huisartsenpraktijk vraagt kostbare tijd. Tijd die de meeste huisartsen liever besteden aan patiëntenzorg. ICT kan helpen om de toestroom van patiënten en de uitbreiding van het takenpakket de baas te blijven. Mede daarom is de LHV blij dat PharmaPartners een actieve rol wil spelen in het programma voor de startende huisarts, vertelt Paul van Rooij. “Zorg wordt steeds digitaler. ICT ondersteunt de informatie-uitwisseling en samenwerking met andere zorgverleners en de patiënt. Als het niet vlekkeloos functioneert, kun je je werk niet goed doen. Binnen De Startende Huisarts kunnen jonge huisartsen en PharmaPartners met elkaar kijken naar de toekomst van het vak en de rol van ICT daarbij. Dat is een interessante match en biedt kansen om echt vernieuwend te zijn en los te komen van het voortborduren op bestaande patronen.”

ICT-minded
“Er verandert veel in de huisartsenzorg”, vult Dorinda van Oosten aan. “De rol van de patiënt, de organisatie van de zorg en de invulling van het vak van huisarts, alles is in ontwikkeling. Het is onze ambitie om ‘software for life’ te leveren. Software voor nu én voor de toekomst. Die toekomst wordt voor een belangrijk deel bepaald door de volgende generatie huisartsen. Die is van nature al ICT-minded. We verkennen met deze huisartsen wat dat betekent voor hun ambities, behoefte en voorkeuren op het gebied van ICT. Dat bepaalt mede onze koers voor de toekomst.”

Als partner van De Startende Huisarts kan PharmaPartners een bijdrage leveren aan de LHV Startersdagen, Waarnemersdagen en Wagrocafé’s. Ook zijn ze te vinden op het Startersplein van de Huisartsbeurs 2018. Van Oosten: “Volop gelegenheid dus om met jonge huisartsen in contact te komen, kennis uit te wisselen en ideeën op te doen voor de doorontwikkeling van ICT voor de huisartsenpraktijk. Ik kijk ernaar uit!”

Download ""