PharmaPartners-verbindt-voor-verbetering-handen-schudden
Nieuws overzicht
Deel op:

Dominic Vonk: “Ik krijg energie van relaties opbouwen en het delen van kennis”

Dominic Vonk (45) startte in februari 2022 als nieuwe accountmanager Farmacie bij PharmaPartners voor de regio zuid. Na een lange carrière als accountmanager in de financiële en verzekeringssector was het tijd voor een volgende stap. Nu zet hij zich in voor een efficiëntere eerstelijnszorg. Maak kennis met Dominic.

“Zeker nu de zorg onder druk staat, wil ik mijn steentje bijdragen”, vertelt Dominic. “De oplossingen van PharmaPartners zijn ontwikkeld om de eerstelijnszorg te ondersteunen bij de grootschalige problematiek die ze tegenwoordig voor de kiezen krijgen. Het is een totaal andere wereld dan ik gewend ben, maar ik deins niet terug voor een uitdaging.”

Een vliegende start

“Ik werk pas een paar maanden bij PharmaPartners”, legt Dominic uit. “De komende tijd houd ik me vooral bezig met het leren kennen van de organisatie, het Apothekersinformatiesysteem Pharmacom en de vele modules waar apothekers dagelijks mee werken.”
Naast de kennismaking met deze nieuwe sector, kijkt Dominic uit naar het opbouwen van relaties met Pharmacomgebruikers. “Bij mijn vorige baan nam de administratieve last veel tijd in beslag. En juist deze tijd wilde ik besteden aan het onderhouden van mijn relaties. Bij deze functie staat het klantcontact centraal en ook het contact met collega’s is prettig.”

Fijne collega’s en een open sfeer

Vanaf het eerste contactmoment met PharmaPartners had Dominic een positief gevoel bij het bedrijf. “Ik zag de vacature op LinkedIn. Ik heb toen een bericht gestuurd naar een senior-medewerker van PharmaPartners met de vraag of hij mij meer kon vertellen over de organisatie en het functieprofiel. We hebben uiteindelijk anderhalf uur gepraat over hoe de werkdag eruitziet, wat voor bedrijf PharmaPartners is en voor welke problemen ze oplossingen bedenken. Ik was direct enthousiast en dat gevoel is niet meer weggegaan. Op mijn eerste dag trof ik een enthousiast team aan bij een inspirerend bedrijf.” Ik was direct enthousiast en dat gevoel is niet meer weggegaan. Op mijn eerste dag trof ik een enthousiast team aan bij een inspirerend bedrijf.”

Dominic: “Ons team bestaat uit extraverte mensen. We zoeken elkaar geregeld op en het onderlinge contact is prettig. Voor mij is het een absolute voorwaarde om plezier te hebben in mijn werk. De laagdrempelige sfeer bij PharmaPartners draagt daar zeker aan bij. Het is van oudsher een familiebedrijf en dat merk je aan de sfeer op kantoor. Iedereen is behulpzaam, vriendelijk en open.”

Het belang van digitalisering in de zorg

Dominic heeft veel interesse in de nieuwe oplossingen van PharmaPartners. “Ik zie hoe belangrijk digitalisering in de zorg is. Het is cruciaal om kosten en tijd te besparen én om efficiënter te werken. Met de oplossingen van PharmaPartners merken apothekers direct verschil in hun dagelijkse werkzaamheden. Dat vind ik mooi om te zien.”

Dominic kan niet wachten tot hij zijn werkervaring kan toepassen bij PharmaPartners. “Relatiebeheer heb ik in de vingers. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en een nieuwe sector te leren kennen. Met mijn manier van werken hoop ik de farmacie te ondersteunen. Ik zoek continue de verbinding, zet me in voor het opbouwen van een vertrouwensband en een duurzame samenwerking. Ik wil graag een sparringpartner zijn voor mijn relaties. Daarmee bedoel ik dat ik samen met ze op zoek ga naar de beste oplossing voor waar zij tegenaan lopen.”

Download ""