Visie Missie
Nieuws overzicht
Deel op:

Nieuwe WGP-extractie | zicht op gevolgen WGP voor uw apotheek

In oktober en april stelt de minister van VWS elk jaar de maximumprijzen vast voor receptgeneesmiddelen. Dit gebeurt op basis van de Wet Geneesmiddelenprijzen (WGP). Door de aangepaste prijzen kan de voorraadwaarde in uw apotheek veranderen. De nieuwe WGP-extractie van PharmaPartners maakt dit verschil direct inzichtelijk, zodat u nog voor ingang van de nieuwe prijzen acties kunt ondernemen om de voorraadwaarde te optimaliseren. De WGP-extractie kan voor de eerstvolgende herijking in april 2021 aan u worden aangeleverd. U kunt dit nu al bij ons aanvragen.

WGP-extractie | Hoe werkt het?

Als de nieuwe prijzen definitief zijn vastgesteld ontvangt u van ons de WGP-extractie. Deze extractie bevat een analyse van uw voorraad en berekent de huidige en nieuwe waarde na ingang van de herziene maximumprijzen. Ook maakt de module uw bestelparameters inzichtelijk, zodat u deze desgewenst kunt aanpassen.

U bepaalt zelf de vervolgstappen: de huidige voorraad opmaken, op een later moment bestellen of juist eerder starten met het bestelproces. Totdat de nieuwe prijzen van kracht zijn ontvangt u wekelijks een extractie om de effectiviteit van uw maatregelen te volgen. Zo kunt u gericht en tijdig bijsturen om het gewenste resultaat te behalen. Meer uitleg hierover vindt u in deze handleiding over WGP-optimalisatie.  Ook kunt u op mijn.pharmapartners.nl een voorbeeld bekijken van de WGP-extractie.

De WGP-extractie is in een aantal apotheken getest. Gebruikers zijn enthousiast, omdat de module helpt om de voorraadwaarde te optimaliseren.

Volgend jaar een WGP-extractie ontvangen?

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via farmacie@pharmapartners.nl voor de eenmalige activatiekosten (periodieke kosten zijn niet van toepassing). Na de eenmalige activatie ontvangt u jaarlijks twee keer per jaar de WGP-extractie per mail en/of in de print- en filemanager in Pharmacom.

 

Download ""