Producten blokken
Nieuws overzicht
Deel op:

Coronavirus update | Samen staan we sterk

In huisartspraktijken is het alle hens aan dek om de gevolgen van het coronavirus zo goed mogelijk op te vangen. PharmaPartners heeft groot respect voor de wijze waarop huisartsen en hun medewerkers de zorg laten doordraaien in de toch al drukke praktijk. “Wij willen alle huisartsen en assistentes een hart onder de riem steken”, zegt Suzanne van Aarle, directeur Huisartsenzorg van PharmaPartners. “Wij leven en denken met jullie mee, en doen het maximale om praktijken te ondersteunen met onze dienstverlening.”

In de huisartsenpraktijk

Gordon Oron, huisarts en Praktijkadviseur van PharmaPartners heeft er ‘absoluut alle vertrouwen in’ dat Nederlandse huisartsen klaar zijn om de crisis rond het coronavirus samen goed op te vangen.

Oron is zelf huisarts bij Huisartsenpraktijk Hurts & Oron in Leerdam. De praktijk is onderdeel van Zorggroep Huisarts en Zorg Gorinchem. ,

”In deze crisistijd merk je de grote kracht van regionale samenwerking. Je staat er als huisarts niet alleen voor. Alle 75 huisartsen in onze regio worden van eenduidige en juiste informatie voorzien. Overleg gaat makkelijk en snel waardoor praktijken snel één lijn trekken. Met zijn allen staan we op scherp en hebben we alles in stelling gebracht om goed voorbereid te zijn als het verder uit de hand loopt.”

Waarnemingsfunctie

Beschermende middelen worden door de Zorggroep centraal ingekocht en gelijk verdeeld. Ook wordt de teamsamenstelling van praktijken goed bijgehouden en springen huisartsen, assistentes en andere zorgmedewerkers voor elkaar in als het nodig is.

In hoeverre ICT kan helpen om de extra druk in de praktijk te verlichten? Huisarts Oron wijst collega’s graag op de waarnemingsfunctie binnen HIS Medicom “Als je deze instelt – en dat is verder niet moeilijk –  heb je volledig toegang tot het dossier van collega’s binnen hetzelfde cluster.”

E-consults en Semlab

Praktijken die werken met MijnGezondheid.net (MGn) kunnen patiënten via hun website wijzen op de mogelijkheid van e-consulten voor milde klachten. De patiënten die denken besmet te zijn met het virus, wordt nadrukkelijk verzocht om geen afspraak in de praktijk te plannen via MGn of de MedGemak-app. Maar in plaats daarvan contact op te nemen met het landelijk informatienummer 0800-1351 of Thuisarts.nl te raadplegen.

Tot slot wijst PharmaPartners huisartsen op de gratis tool van Semlab, die ondersteunt bij de telefonische Coronatriage volgens de RIVM-richtlijnen

Maatregelen PharmaPartners

Uiteraard treft ook PharmaPartners maatregelen op basis van de adviezen van de overheid en het RIVM. Ons hoofdkantoor in Oosterhout ligt midden in de provincie met de meeste coronagevallen. Sinds 9 maart werken wij daarom zoveel mogelijk thuis.

Customer Support

Ondanks de aangepaste manier van werken blijft PharmaPartners optimaal bereikbaar. De afdeling Customer Support is opgesplitst in een kantoorteam en een thuiswerkteam. Dit om het risico op uitval door onderlinge besmetting te spreiden.

”Iedereen kan gewoon op de gebruikelijke wijze contact met ons opnemen”, benadrukt  Suzanne van Aarle. “De systemen zijn zo ingericht dat we gebruikers ook vanuit huis telefonisch support kunnen geven. Al onze diensten worden gecontinueerd.”

Afspraken

Wat afspraken betreft volgt PharmaPartners de wensen van klanten. In goed overleg bekijken we daarbij ook de mogelijkheid om afspraken online door te laten gaan. Daar hebben we inmiddels goede ervaringen mee.

Beurzen en congressen

Het coronavirus heeft ook effect op beurzen en congressen waaraan PharmaPartners zou deelnemen. Zo is het NedHIS congres verplaatst naar 16 september. De eerste editie van de LHV Huisartsendag verschuift naar 19 september 2020.

Trainingen en bijeenkomsten

Trainingen, cursussen, implementaties en bijeenkomsten van PharmaPartners worden voorlopig op een andere manier ingericht. Van Aarle: “Trainingen en cursussen worden waar mogelijk online aangeboden. Uiteraard zoeken we hierin altijd de afstemming met de klant.’’

Huisarts Gordon Oron: “Met elkaar moeten we verantwoordelijkheid nemen en er alles aan doen om het virus in te dammen. Ik wens alle collega’s veel sterkte en hoop dat we over een aantal maanden weer kunnen overgaan tot de orde van de dag.”

PharmaPartners deelt komende periode zo veel mogelijk handige informatie via de eigen kanalen. Samen staan we sterk!

Download ""