Bouwen-aan-zorgsystemen
Nieuws overzicht
Deel op:

Meer tijd voor zorg met Slimme protocollen in Medicom!

Maak kennis met de geheel vernieuwde protocollen module, Basis protocollen, en maak geheel vrijblijvend twee maanden gratis gebruik van de Slimme protocollen.

Het aantal (chronische) patiënten met een complexe zorgvraag groeit. Innovaties zijn hard nodig om de werkdruk in de praktijk te verlagen. De nieuwe Medicom-functionaliteit Slimme protocollen helpt om de registratielast van alle zorgverleners (huisarts, assistente, POH’er en praktijkverpleegkundige) significant te verlagen. Met als voordeel: meer tijd voor de patiënt! Vanaf september stelt PharmaPartners in samenwerking met Health Base de Slimme protocollen twee maanden gratis en geheel vrijblijvend beschikbaar zodat u kunt ervaren wat de toegevoegde waarde van deze functionaliteit is voor uw praktijk.

Naast de nieuwe functionaliteit Slimme protocollen is ook de bestaande basismodule protocollen sterk verbeterd. In dit artikel vertellen we u meer over de vernieuwde variant van de protocollen module (vanaf nu aangeduid onder de naam Basis protocollen) en de toegevoegde waarde van Slimme protocollen voor u in de praktijk.

Wilt u meer informatie over wat de protocollen module is en waarom u gebruik maakt van protocollen? Dan verwijzen we u graag door naar de uitgebreide inhoudelijke informatie die u via onderstaande link kunt inzien.

Van Classic protocollen naar nieuwe Basis protocollen en Slimme protocollen

PharmaPartners kijkt continu of binnen bestaande modules verbeteringen nodig zijn om het gebruiksgemak en de toegevoegde waarde voor u als gebruiker te blijven waarborgen.

Dat geldt ook voor de protocollen module. Op basis van verschillende factoren is gekeken welke ontwikkelingen en verbeteringen in de Classic protocollen doorgevoerd moesten worden. Zo is er gekeken naar ontwikkelingen in de markt, zijn er intensieve gesprekken met de gebruikers gevoerd en is er een continue monitoring van het gebruik van de protocollen module in Medicom geweest. In samenwerking met verschillende klanten en op basis van bovengenoemde signalen is de nieuwe variant van de protocollen module ontwikkeld; Basis protocollen. Deze verbeterde variant wordt voor iedere Medicom gebruiker standaard ter beschikking gesteld ter vervanging van de huidige ‘’Classic protocollen’’.

De vernieuwde Basis protocollen hebben een verbeterde structuur waardoor het gebruik van de protocollen direct overzichtelijker en intuïtiever wordt. Waar u voorheen door een lange lijst moest scrollen zijn nu de (sub)protocollen in één oogopslag verwerkt in duidelijke tabbladen. Hierdoor kunt u op een efficiëntere manier werken binnen de protocollen module. Daarnaast biedt Basis protocollen nu ook de mogelijkheid voor POH-GGZ, jeugd en ouderenzorg om te werken in de protocollenmodule van Medicom.

Klik op onderstaande afbeelding om te vergroten.

Minder registratielast met Slimme protocollen

Daarnaast kunt u kiezen voor een extra module bovenop de standaard verbeterde Basis protocollen. De Slimme protocollen.
Slimme protocollen helpt om de registratielast van alle zorgverleners in de praktijk terug te dringen. Zorgverleners hoeven minder gegevens op te zoeken, in te vullen en krijgen op deze wijze sneller inzicht. Daardoor is er meer tijd en focus voor een persoonlijk, inhoudelijk gesprek met de patiënt. Op deze manier draagt Slimme protocollen bij aan een betere kwaliteit van zorg, meer tijd voor het gesprek met de patiënt en meer werkplezier voor de zorgverlener.

Toegevoegde waarde Slimme protocollen op een rij
  • Minder registratielast: reeds bekende informatie uit het gehele dossier wordt automatisch voor u ingevuld (bijv. uitslagen, medicatie of ICPC codes)
  • Minder foutgevoelig doordat er minder gegevens handmatig hoeven te worden vastgelegd.
  • Meer tijd over voor het gesprek met de patiënt door snel overzicht en controle op de status van indicatoren en periodieke controle.

Gratis proefperiode van twee maanden

PharmaPartners en Health Base willen graag dat u het gemak en de toegevoegde waarde van Slimme protocollen zelf in uw dagelijkse praktijk ervaart. Daarom stellen wij de extra functionaliteiten van Slimme protocollen twee maanden kosteloos beschikbaar voor alle Medicom-gebruikers. De proefperiode loopt van 1 september t/m 1 november 2020.

Als u daarna gebruik wilt blijven maken van Slimme protocollen, vragen wij u om dit voor 1 november 2020 aan ons door te geven. Dan zorgen wij dat u op een laagdrempelige manier, het abonnement af kunt nemen tegen een gereduceerd tarief.

U ontvangt dan een korting van 10% over de gehele contractduur. Als u niets doet, vervalt het proefabonnement automatisch en behoudt u de sterk verbeterde Basis protocollenmodule. Hier hoeft u niets voor te ondernemen.

Tijdens de proefperiode laten wij u weten hoe u de proefperiode kunt omzetten naar een abonnement voor Slimme protocollen.

Besluit u op een later moment gebruik te willen maken van de Slimme protocollen module? Dan vervalt de korting van 10% en betaalt u het reguliere tarief van €125,- per FTE, per kwartaal.

“Vanuit het patiëntendossier vult Slimme protocollen zelf informatie over een patiënt in. Dat scheelt mij enorm veel werk en tijd. Voorheen moest ik voor elke patiënt een ellenlange vragenlijst doorlopen en handmatig invullen. Nu geeft het systeem aan welke tabbladen ik moet registreren en vult de relevante gegevens uit het dossier automatisch in.”
Merle de Lange, POH somatiek, Huisartsenpraktijk Benthuizen

Bent u met uw praktijk onderdeel van een zorggroep?

Dan wordt voorafgaand aan de proefperiode contact opgenomen met het bestuur van de zorggroep. Op basis van deze gesprekken kan het zijn dat vanuit uw zorggroep een beslissing wordt genomen voor het centraal afnemen van het abonnement Slimme protocollen na de proefperiode. Mocht dit het geval zijn dan wordt u hiervan uiteraard op de hoogte gebracht.

Handleiding en Webinars

Voor een optimaal gebruik van Slimme protocollen stelt PharmaPartners ondersteunend materiaal ter beschikking via het klantenportaal. Ook verzorgen wij diverse webinars zowel in aanloop naar als tijdens de proefperiode om u wegwijs te  maken in Slimme protocollen.

Zet de webinars in uw agenda

Om u optimaal te ondersteunen tijdens de proefperiode kunt u deelnemen aan verschillende webinars over Slimme protocollen. Tijdens deze webinars kunt u live uw vragen stellen aan de hand van demonstraties van de module. Zo kunt u optimaal profiteren van de proefperiode.

Er worden per rol binnen de praktijk meerdere webinars aangeboden. Op deze manier krijgt u altijd de kans krijgt om gerichte vragen te stellen, passend bij uw eigen werkproces. Onderstaande delen wij de planning van deze webinars. Zet de webinars die u graag wilt volgen met de link in uw agenda. U hoeft bij aanvang van de webinar enkel de link aan te klikken. U kunt dan direct deelnemen aan de sessie.

In aanloop naar en tijdens de proefperiode worden er wekelijks drie webinars georganiseerd. De sessies worden per rol ingepland, opgenomen en gedeeld op het klantenportaal (mijn.pharmapartners.nl). Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de sessie live bij te wonen dan kunt u deze op een later tijdstip terugkijken.

Afmelden gratis proefperiode

Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om helemaal geen gebruik te maken van de proefperiode van Slimme protocollen. Via de mail brengen wij alle Medicom gebruikers op de hoogte van deze actie! In deze mail heeft u direct de mogelijkheid om u af te melden voor de proefperiode.

“Het aller-aller-gelukkigst ben ik met de automatische bewaking van ketenzorg indicatoren. Met één klik op de muis zie ik of de indicatoren van de patiënt die voor me zit in orde zijn. Daardoor hoef ik minder op mijn scherm te zoeken en kan ik me beter concentreren op de belangrijkste vraag: Hoe gaat het met de patiënt? Dat geeft rust. Ik ben heel blij met Slimme protocollen. Het is een grote verbetering.”
Merle de Lange, POH somatiek, Huisartsenpraktijk Benthuizen

FAQ

In een uitgebreide FAQ op de website zijn de meest voorkomende vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet. Raadpleeg de FAQ bijvoorbeeld wanneer u nog vragen heeft over de ontwikkeling van Slimme protocollen en de verbetering van de huidige protocollen module.

Overige vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de proefperiode, webinars of de ondersteunende materialen? Stel ze direct via het speciaal daarvoor ingerichte e-mail adres slimmeprotocollen@pharmapartners.nl

Voor inhoudelijke vragen over de protocollen verwijzen wij u graag door naar Health Base door deze vragen direct te mailen naar protocollen@healthbase.nl

Download ""