Nieuws overzicht
Deel op:

Coronavirus update | Ruim twee keer zoveel e-consults via MijnGezondheid.net

De coronacrisis brengt de digitalisering van zorg in een stroomversnelling. Het aantal gebruikers van het online patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGn) telt nu drie miljoen gebruikers. Dat is een miljoen meer dan een half jaar geleden. De hoeveelheid e-consults via MGn is ruim verdubbeld en mensen vragen anderhalf keer zoveel online herhaalrecepten aan.  

Urgentie zorgt voor meer e-consults in de huisartsenpraktijk en apotheek

Patiënten kunnen via MGn onder meer hun medische gegevens inzien, herhaalrecepten aanvragen of een e-consult houden met de huisarts of apotheker. Vooral dat laatste doen mensen veel meer sinds de intelligente lockdown in Nederland van kracht is.

“Een goed teken”, vindt Piet Hein Knoop, Managing Director eHealth van PharmaPartners. “Patiënten houden zich goed aan de maatregelen. Ze mijden een bezoek aan de huisartsenpraktijk of apotheek door niet spoedeisende vragen digitaal te stellen via de module eConsult in MGn. Zorgverleners kunnen deze vragen volstrekt veilig op afstand afhandelen. Bijkomend voordeel is dat de telefoondruk in de praktijk afneemt.”

PharmaPartners heeft bewondering voor de flexibele houding en snelheid waarmee zowel patiënten als zorgverleners overstappen naar e-health oplossingen. Knoop: “Digitale zorgmogelijkheden waren er al, maar de huidige crisis maakt het noodzakelijk om er daadwerkelijk meer gebruik van te maken.”

MijnGezondheid.net module eConsult gratis beschikbaar

PharmaPartners zet alle zeilen bij om zorgverleners zo goed mogelijk te ondersteunen. De module eConsult – die de e-consults binnen patiëntenportaal MGn mogelijk maakt – is in elk geval tot 1 juli kosteloos beschikbaar gesteld voor alle huisartsenpraktijken en apotheken die er nog geen gebruik van maken. PharmaPartners biedt Webinars aan om zorgverleners te ondersteunen bij het gebruik van de module eConsult. Ook worden praktische tips en informatie gestuurd die zorgverleners met patiënten kunnen delen of op hun website kunnen plaatsen.

“Digitale zorgmogelijkheden waren er al, maar de huidige crisis maakt het noodzakelijk om er daadwerkelijk meer gebruik van te maken.”
Piet Hein Knoop

Blijvende omschakeling naar digitale zorg op afstand

PharmaPartners verwacht dat de huidige omschakeling naar digitale zorg op afstand blijvend is. Piet Hein Knoop: “Het past in deze tijd. Mensen verwachten dat ze hun huisarts digitaal een vraag kunnen stellen of digitaal herhaalmedicatie kunnen bestellen. Maar wat net zo belangrijk is: onze e-health services kunnen de efficiëntie in de praktijk en apotheek vergroten en bijdragen aan verlichting van de hoge werkdruk.”

Medische gegevens elektronisch beschikbaar stellen

Overigens is de stijging van het aantal MGn-gebruikers niet alleen terug te voeren op de coronacrisis. Vanaf juli dit jaar zijn alle zorgverleners verplicht om medische dossiers elektronisch beschikbaar te stellen voor hun patiënten.

Knoop: “Omdat MGn vergaand is geïntegreerd in ons HIS Medicom en AIS Pharmacom is de medische informatie op het patiëntenportaal volledig en up-to-date. De aan het portaal gekoppelde MedGemak app biedt patiënten ook via de mobiel toegang tot hun medische gegevens.”

Over MijnGezondheid.net

Via het patiëntenportaal MijnGezondheid.net is de huisartsenpraktijk of apotheek 24 uur per dag en 7 dagen per week online bereikbaar. Hiermee vergroot de zorgverlener de toegankelijkheid voor patiënten. Daarnaast biedt MijnGezondheid.net de mogelijkheid om werkprocessen efficiënter in te richten. Met als doel: het leveren van meer zorg in minder tijd.

Contact

  • Heeft u een vraag over uw applicatie? Ga dan naar het klantportaal.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Download ""