pharmapartners integrale eerstelijnszorg ict voor het hele gezin
Nieuws overzicht
Deel op:

PharmaPartners voldoet aan eisen informatiebeveiliging van VECOZO

VECOZO heeft haar eisen flink verscherpt ten aanzien van informatiebeveiliging en informeert nu al haar gebruikers over onveilige softwareleveranciers. Het is goed om te weten dat PharmaPartners per juni 2017 voldoet aan de door hen gestelde eisen.

In de brief van VECOZO met als onderwerp ‘Voornemen tot afsluiting VECOZO-omgeving softwareleverancier’, geeft VECOZO aan dat één of meerdere softwareleveranciers niet voldoen aan de voorwaarden die zij hebben gesteld. In deze voorwaarden is bijvoorbeeld de eis opgenomen dat softwareleveranciers gecertificeerd moeten zijn volgens de NEN7510 (of gelijkwaardig).  Het afsluiten heeft mogelijke gevolgen voor declaraties, ION, COV (controle op verzerzekeringsrecht) en BSN controle.

Medicom-, Pharmacom- en Hapicom klanten die recentelijk zijn overgestapt vanuit een andere leverancier, hebben mogelijk de brief vanuit VECOZO ontvangen. PharmaPartners voldoet volledig aan de flink verscherpte eisen rondom informatiebeveiliging en is NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd. VECOZO heeft dit nogmaals bevestigd.

Download ""