Samenwerken
Nieuws overzicht
Deel op:

Wisseling van de wacht bij PharmaPartners Huisartsenzorg

Gerard van Haperen, Manager Sales en Marketing Huisartsenzorg wordt opgevolgd door Jeroen Wilmink, een nieuw gezicht binnen PharmaPartners, met ruime ervaring in het verbeteren van werk- en bedrijfsprocessen. Van Haperen richt zich als nieuwe Manager Portfolio Huisartsenzorg op productontwikkeling en strategie. 

Profiel Gerard van Haperen: “De huisarts moet lekker kunnen werken”

Tijdens het zware ziekbed van zijn moeder kreeg Gerard van Haperen nog meer waardering voor het huisartsenvak dan hij al had. “Iedereen kent de overvolle wachtkamers. Toch stond onze huisarts dagelijks op de stoep om te kijken wat ons gezin nodig had. Zo waardevol!.” Als de nieuwe Manager Portfolio Huisartsenzorg hoopt Van Haperen op zijn beurt huisartsen te ondersteunen, zodat ze tijd over houden voor zorg die echt belangrijk is. “Het voelt alsof ik iets terug doe.“

Ik vind het belangrijk om werk te doen dat ertoe doet. Zelf begon ik mijn loopbaan als radiologisch laborant in het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Affiniteit met zorg heb ik altijd gehad.” In 2017 startte Van Haperen bij PharmaPartners. Eerst als Manager Customer Care, later stapte hij in dezelfde functie over naar Marketing & Sales om nu de leiding te nemen over de afdeling Portfolio Huisartsenzorg.

Ervaren hoe het eraan toe gaat in praktijk

“Samen met mijn team ben ik verantwoordelijk voor productontwikkeling en strategie binnen de divisie Huisartsenzorg. En ik zal je zeggen: mijn handen jeuken om samen met gebruikers bestaande knelpunten aan te pakken en nieuwe functionaliteiten en oplossingen in Medicom te bedenken die ervoor zorgen dat de huisarts lekker kan werken. Afgelopen jaren heb ik al heel veel met zorggroepen en huisartsen gesproken over hun behoeften en ideeën op ICT-vlak. Maar ik wil nu nog meer zelf op de werkvloer gaan ervaren hoe het eraan toe gaat in de praktijk, zodat PharmaPartners levert wat de eerstelijnszorgverleners echt nodig hebben.”

Kleine knelpunten

“Ik geloof ook dat we gebruikers nog meer moeten betrekken bij onze productstrategie. In oktober starten we met Webinars om input op te halen over de wensen van huisartsen en over de knelpunten waar ze in hun dagelijkse werkzaamheden in de praktijk tegenaan lopen. Een eerste belofte? Vooruit: terugkoppeling van retourrecepten pakken we als eerste op. Het oplossen van knelpunten helpt de huisarts om lekkerder te werken met Medicom zodat hij bijvoorbeeld tijd overhoudt om thuis bij de mensen langs te gaan.”

Stokje doorgeven

“Ik ben blij dat ik het stokje door kan geven aan Jeroen Wilmink, ik heb er namelijk alle vertrouwen in dat hij met zijn ruime ervaring onze organisatie verder kan laten groeien. Mijn advies aan Jeroen; werk vooral veel samen met klanten, wat dat zijn onze belangrijkste ambassadeurs.”

Profiel Jeroen Wilmink: “Als partner naast de huisarts staan”

Met Jeroen Wilmink, de kersverse Manager Sales en Marketing verwelkomt PharmaPartners een nieuwkomer in de wereld van de eerstelijnszorg. Wat hem als eerste opviel? “Het veelvuldig gebruik van een enorme hoeveelheid afkortingen”, grapt hij.  “En dat huisartsen nog veel te winnen hebben op het vlak van ICT.”

Jeroen is vastbesloten om zich de wereld van de eerstelijnszorg snel eigen te maken. Waarbij hij de frisse blik die hij meeneemt graag wil behouden. “Op dit moment rijd ik veel door het land om huisartspraktijken te bezoeken. Ik vind het erg belangrijk om samen met mijn team als partner naast de huisarts te staan en vooral goed te luisteren naar onze klant. Wij moeten zelf in de praktijk zien en ervaren hoe klanten Medicom dagelijks gebruiken. Dan kunnen we zorgverleners nog beter stimuleren en helpen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van hun HIS.”

Focussen op zorg

“Zelf kom ik uit een heel andere wereld. Ik werkte in sales- en managementfuncties voor onder meer Ricoh en ADP. Beide bedrijven helpen klanten om hun bedrijfsprocessen en dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. De laatste vijf jaar adviseerde ik diverse organisaties vanuit mijn eigen bedrijf Fast Forward Consulting over management, sales en bedrijfsvoering.”

“Ik houd ervan om mensen en organisaties te laten groeien. Dat lukt het beste door ze te helpen focussen op datgeen waar ze goed in zijn. PharmaPartners is de expert in zorg-ICT. Mijn collega’s weten als geen ander welke slimmigheden er zitten in Medicom. Met die kennis kunnen we huisartsen ontlasten, zodat ook zij kunnen focussen op dat waar ze goed in zijn: zorg verlenen aan de patiënt. Mijn eerste indruk is dat huisartsen nog veel vooruitgang kunnen boeken ten opzichte van de huidige werkmethodieken. Da kan alleen al door efficiënter en slimmer gebruik te maken van bestaande modules in Medicom. Wij van PharmaPartners gaan onze klanten daar nog beter bij helpen.”

Jeroen Wilmink & Gerard van Haperen

 

Download ""