Case
Case overzicht

Apothekers beslissen mee over nieuwe module Digitaal Factureren

Op verzoek van klanten introduceert PharmaPartners dit jaar de nieuwe module Digitaal Factureren. “Hoe sneller we van de papieren rekeningen verlost zijn, hoe beter”, vinden Maud Verhulst en Anouk Hesselberth van Apotheek Hoge Vucht in Breda. “Facturen printen en in envelopjes stoppen, is niet meer van deze tijd.”

Digitaal Facturen is in 2019 samen met Pharmacom-gebruikers bedacht tijdens de Innovatiedag. .Met deze functionaliteit kan de apotheek direct vanuit het apotheekinformatiesysteem Pharmacom eenvoudig en veilig digitaal factureren aan patiënten. De rekeningen zijn ook digitaal te controleren en aan te passen. Dat werkt een stuk efficiënter en scheelt kosten.

“Wij kunnen niet wachten”, zegt Verhulst. “Ik denk dat we Digitaal Factureren supersnel in onze apotheek kunnen implementeren en verwacht geen moeilijkheden. Dankzij ons track en trace-systeem hebben we al van veel klanten het emailadres. Dat scheelt. Ik verwacht ook dat de meeste klanten enthousiast zullen zijn.”
Maud Verhulst

Efficiencyslag

Tijdens de Pharmacom Innovatiedag 2019 koos een groep gebruikers Digitaal Factureren gezamenlijk gedragen en gefinancierd innovatieproject. Honderd apotheken tekenden voor afname van de module. Afgelopen voorjaar begon PharmaPartners met de ontwikkeling ervan. Toekomstige gebruikers mochten vanaf de ontwerp- tot en met de testfase meedenken en input leveren.

Apotheek Hoge Vucht in Breda is één van de klanten die inschreef voor de nieuwe module. “Want op dit vlak valt nog een enorme efficiencyslag te halen”, verklaart Maud Verhulst. “In onze apotheek zijn aan het eind van de maand drie mensen bezig met het printen, controleren en handmatig versturen van vele facturen. Een intensief werkje dat echt beter kan.”

Iedereen profijt

Anouk Hesselberth vervolgt: “In september bezochten we PharmaPartners in Oosterhout voor een demonstratie en test van Digitaal Factureren. Wij waren erg positief over het eerste beeld. PharmaPartners stond ook open voor enkele verbetersuggesties. Uiteraard is het fijn dat je als klant mee kan denken over het eindproduct. Daar heeft iedereen straks profijt van.”

Digitaal Factureren is op dit moment nog niet in gebruik. De eerste pilots starten nog dit jaar. “Wij kunnen niet wachten”, zegt Verhulst. “Ik denk dat we Digitaal Factureren supersnel in onze apotheek kunnen implementeren en verwacht geen moeilijkheden. Dankzij ons track en trace-systeem hebben we al van veel klanten het emailadres. Dat scheelt.  Ik verwacht ook dat de meeste klanten enthousiast zullen zijn.”

Download ""