Privacy statement

Stichting Health Base

Stichting Health Base is een onafhankelijk expertisecentrum voor geneesmiddelinformatie en medicatiebewaking. Al tientallen jaren ontwikkelt en verzorgt Health Base alle medische en farmacotherapeutische content voor Pharmacom en Medicom van PharmaPartners. Dit doen wij door met een team van ruim 35 experts (voornamelijk apothekers en huisartsen) alle nieuwe inzichten vanuit de wetenschap en koepels te vertalen naar praktisch toepasbare content voor zorgverleners. Voor zorgverleners, door zorgverleners.

In 1990 is het onafhankelijke kennisinstituut opgericht door de gebruikers van Pharmacom en Medicom. Inmiddels is Health Base uitgegroeid tot een gerenommeerd kennisinstituut in Nederland en België. Vanaf de oprichting wordt gebruik gemaakt van de eigen database, de Pharmabase. Dit is één van de 2 officiële geneesmiddelstandaarden van Nederland.

Health Base levert de volgende content:

  • Zorgprotocollen, in zowel Pharmacom als Medicom.
  • Medicatiebewaking, in zowel Pharmacom als Medicom.
  • Ondersteuning van de eerste en tweede uitgiftebegeleiding (EUB/TUB) In Pharmacom.
  • Formularium in Medicom.
  • Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt (GIP) in Pharmacom en de GIP op beeldscherm in MgN en MedGemak.
  • Slimme beslisondersteuning in Medicom Smart.

Elke maand levert Health Base actuele content uit aan de systemen. Daarnaast is Health Base constant op zoek naar vernieuwingen en aanpassingen om de kwaliteit van de zorginformatie te verbeteren en toegankelijk(er) te maken voor u en uw patiënten. Health Base en PharmaPartners werken hiervoor nauw samen.

Commentaren Medicatiebewaking

Daarnaast levert Health Base al 30 jaar Commentaren Medicatiebewaking. Dit is het praktische naslagwerk (boek en online) dat door apothekers in het hele land wordt geraadpleegd voor de achtergronden bij de Medicatiebewaking.

Dichtbij de praktijk

De experts bij Health Base hebben een medische of farmaceutische achtergrond. Zij werken samen met specialisten in de zorg én met de gebruikers. Zo zorgen huisartsen en apothekers in Redactiecommissies voor de praktische toepasbaarheid. Zij werken met de producten en geven advies om de content naadloos te laten aansluiten op de zorgpraktijk.

Wetenschap

Health Base vindt het belangrijk dat de informatie betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd is. Hiervoor werken zij samen met medische wetenschappers uit het hele land. Zij zijn vertegenwoordigd in de Wetenschappelijke Raad Medicatiebewaking en staan garant voor de wetenschappelijke onderbouwing van de informatie.

Meer weten over Health Base? Kijk op www.healthbase.nl.

Download ""