Slim samenwerken

De kracht van de verbinding tussen onze zorgsystemen
Goede eerstelijnszorg staat of valt met soepele en veilige gegevensuitwisseling tussen de huisarts en apotheek. Onze geïntegreerde zorgsystemen Medicom, Pharmacom en onze eHealth-oplossingen verbinden samenwerkende huisartsen en apothekers via één database. Dat is uniek. Medicatie- en patiëntgegevens zijn daardoor altijd beschikbaar. Cruciaal voor de medicatieveiligheid, patiëntveiligheid én ook nog efficiënt. 

Optimale medicatieveiligheid

Misverstanden over medicijnen zijn vrijwel uitgesloten als huisarts en apotheker beschikken over één database met stam- en medicatiegegevens. Intoleranties en bewakingssignalen zijn direct voor beide partijen zichtbaar, ongeacht wie ze invoert. Dat geeft zorgverleners zekerheid en garandeert patiënten goede en veilige zorg.

Soepele gegevensuitwisseling

Door de gedeelde database is de informatie die de Medicom-huisarts invoert direct zichtbaar voor de  Pharmacom-apotheker en andersom.  Terugbladeren in dossiers of collega’s nabellen met vragen over de medicatiestatus of diagnostische gegevens is niet meer nodig.

Meer tijd voor zorg

De verbinding tussen Medicom, Pharmacom en onze eHealth-oplossingen bevordert een efficiënte workflow in de praktijk en apotheek significant. Met de juiste informatie bij de hand kunnen zorgverleners sneller adequaat handelen. Zo blijft er meer tijd over voor directe persoonsgerichte patiëntenzorg.

Makkelijk communiceren met de patiënt

Het patiëntenportaal MijnGezondheid.net is geïntegreerd in Pharmacom en Medicom. Via dit portaal en de aanvullende MedGemak-app kunnen patiënten met hun huisarts en apotheker communiceren. Ook hebben ze altijd en overal een actueel medicatieoverzicht. Dat is efficiënt, veilig en geeft de patiënt meer zelfregie. Op een aanvraag voor herhaalmedicatie bij de huisarts kan de apotheek via Pharmacom direct proactief reageren. Het recept ligt daardoor eerder klaar aan de balie.

Actuele berichten Meer actueel
Download ""