Case
Case overzicht

“Nooit meer zonder Slimme Protocollen”

PharmaPartners wil zorgverleners graag verlossen van de eeuwige registratielast. Daarom bieden we sinds kort de nieuwe Medicom-functionaliteit Slimme protocollen. Het is een extra module bovenop de verbeterde Basis protocollen. Praktijkverpleegkundigen Anouck Meekhof en Kristel van Dijk leggen uit waarom zíj niet meer zonder willen.

“Ik hoef minder op te zoeken en zie niks meer over het hoofd”

Anouck Meekhof, Praktijkverpleegkundige, Huisartsenpraktijk Het Trefpunt, Leerdam:

“Ik zie elke dag veel chronische patiënten. Slimme protocollen is een handige leidraad tijdens deze consulten. Ik hoef minder gegevens op te zoeken in het dossier. Want in het systeem zie ik in één overzicht hoe de patiënt ervoor staat en wat ik moet doen. Daardoor kan ik structureel werken  en zie ik geen aspecten over het hoofd.”

“Is het tijd voor het jaarlijks voetonderzoek bij een diabetespatiënt? Dan geeft Slimme Protocollen dat automatisch aan. Bekende gegevens, bijvoorbeeld over medicatie of uitslagen, hoef ik niet meer dubbel en handmatig in te voeren. Deze komen vanzelf in Slimme protocollen terecht. Dat scheelt een hoop tijd. De kans op fouten is kleiner. Al blijft het natuurlijk altijd belangrijk om ook zelf goed je verstand te gebruiken.”

 

“Ik denk dat elke POH hier blij mee is”

Kristel van Dijk, Praktijkverpleegkundige, huisartsenpraktijk Zaaijer, Zaaijer en Hensing in Leiden: “Sinds een kleine twee maanden hebben wij Slimme Protocollen op proef. Ik heb al geroepen: ‘Als onze praktijk stopt met Slimme protocollen, dan neem ik ontslag!’ Grapje natuurlijk. Maar ik ben heel enthousiast en wil echt niet meer terug.”

“Ik zie elke dag chronische patiënten met wie ik ziektebeeld-gerelateerde onderwerpen doorneem. De ziektelastmeter in Slimme protocollen biedt visuele handvaten voor een persoonsgericht gesprek. Een grafiek met groene, oranje en rode ballonnen maakt duidelijk wat goed gaat en wat niet. Het mooie is dat de patiënt kan meekijken en kiezen met welke ballon hij/zij aan de slag wil gaan. Dat werkt goed. Ik kan wel zeggen: ‘Het zou goed zijn als u stopt met roken of meer beweegt’, maar als een patiënt die conclusie zelf trekt, werkt het beter.”

“Een heel praktisch voordeel is dat Slimme protocollen relevante gegevens uit het patiëntendossier automatisch overneemt.  Dat scheelt tijd én is minder foutgevoelig dan handmatige invoering van gegevens. De module komt tegemoet aan veel dingen waar we de laatste jaren over klaagden. Ik denk dat elke POH hier blij mee is.”

Meer informatie over Slimme protocollen?

Bekijk alle informatie over Slimme protocollen via deze link en ervaar de toegevoegde waarde van Slimme protocollen voor u in de praktijk.

>> Meer informatie over Slimme protocollen

Download ""