Gordon-Oron
Nieuws overzicht
Deel op:

De huisarts en ICT: “Als je kunt lezen, kun je ermee werken”

Gordon Oron is al 14 jaar trotse huisarts. Sinds 1 juli 2006 houdt hij een praktijk met een groeiend aantal medewerkers en taken. Het contact met patiënten vindt hij erg bijzonder en hieraan besteed hij graag optimaal zijn tijd. Graag is hij ook bezig met nieuwe projecten, zowel binnen als buiten de praktijk. ICT is een van de grote interesses van Gordon, vanwege de grote voordelen die dit biedt binnen het vak van huisarts.

ICT binnen het vak van huisarts

Een goede inzet van ICT zorgt voor kwaliteit- en tijdswinst. En maakt het werken in de zorg leuker. Binnen het vak van huisarts maak ik dagelijks gebruik van mijn medische kennis en -vaardigheden. Een groot deel van mijn tijd gaat echter op aan administratieve taken, zoals boekhouden, declareren, postverwerking en verslaglegging. De inzet van ICT en het inrichten van geautomatiseerde processen helpen mij om deze zaken sneller en beter af te handelen.

Doordat software steeds intuïtiever werkt, gaat de kennis over nieuwe functionaliteit daarnaast sneller. “Als je kunt lezen, kun je ermee werken”, zeg ik altijd. Sterker nog, kijkend naar mijn kinderen, neefjes en nichtjes, staat die stelling inmiddels al op losse schroeven…

ICT levert tijd op

Opmerkelijk vind ik dat veel van mijn collega’s niet overtuigd lijken te zijn van de voordelen van ICT. Ik heb de indruk dat een aanzienlijk deel van de huisartsen last heeft van enige vorm van drempelvrees. En dat is jammer, want ik gun mijn collega’s het gemak dat ik ondervind door de inzet van ICT-oplossingen. Alle tijd die ik win door goed gebruik van ICT, kan ik weer gebruiken om te praten met mijn patiënten, teamleden en anderen, om na te denken of voor wat extra tijd voor mijn gezin. De aanschaf van ICT is absoluut een investering, maar bij goed gebruik verdien je deze ook zeker weer terug. Uitgedrukt in geld, tijd, patiënttevredenheid en/of werkplezier. Zeker die laatste twee spreken mij aan.

Blogserie

Mijn enthousiasme over het gebruik van ICT-oplossingen deel ik graag met u. Alle blogs die ik voor u schrijf, gaan over dagelijkse praktijksituaties. Geen technische details, maar wel praktijkvoorbeelden van hoe behulpzaam ICT is binnen mijn praktijk. Mijn eerstvolgende blog gaat over e-health en de heer Pietersen, die ik op mijn spreekuur zag nadat hij zelf via onze website een afspraak had ingeboekt.

Met vriendelijke groet,
Gordon Oron

Download ""