Innovaties lego
Nieuws overzicht
Deel op:

Samenwerking | Assistentes ‘op afstand’ krijgen les in Medicom

Met assistent ‘op afstand’ helpt PRAKTIJK.nl –HMCC steeds meer huisartsen bij een optimale bereikbaarheid van de praktijk. PharmaPartners sloot onlangs een samenwerkingsovereenkomst met PRAKTIJK.nl – HMCC. De assistentes ‘op afstand’ krijgen toegang tot online trainingen over Medicom. “Wij zijn erg blij met deze samenwerking”, aldus directeur Patrick Eliasar van PRAKTIJK.nl – HMCC. “Als de assistente de telefonie van een praktijk overneemt, is ervaring en actuele kennis over het HIS erg belangrijk.

Zorg op afstand wint als gevolg van de coronacrisis snel terrein. Door de nieuwe manier van werken  zal ook de dienst assistentes ‘op afstand’ een impuls krijgen, verwachten PharmaPartners en PRAKTIJK.nl – HMCC.  “PharmaPartners werkt graag mee aan toekomstbestendige oplossingen”, aldus Managing Director Suzanne van Aarle. “Daarom bieden wij de assistentes vanaf nu een goede online leeromgeving in Medicom.”

PharmaPartners en PRAKTIJK.nl – HMCC  hebben een gemeenschappelijk doel, zegt Patrick Eliasar. “De verwachting is dat de telefoondruk in de huisartsenpraktijk opnieuw toeneemt als de reguliere zorg weer op gang komt. Met slimme innovaties willen we meer rust en tijd creëren in de praktijk en het werk voor de huisarts en POH gemakkelijker en efficiënter maken.”

Meer rust en tijd in de praktijk

Op dit moment verzorgt PRAKTIJK.nl – HMCC de telefonie voor vele huisartsenpraktijken in Nederland. Assistent ‘op afstand’ kunnen de hele telefonie binnen de praktijk overnemen. Daarnaast kan PRAKTIJK.nl – HMCC ook enkel telefonie-ondersteuning bieden op piekmomenten, zoals bijvoorbeeld tijdens de eerste weken van de coronacrisis, bij te lange wachttijden of een tijdelijk tekort aan assistentes. Naast de ‘assistent op afstand’ biedt PRAKTIJK.nl – HMCC oplossingen voor VoIP telefonie, websites en e-healthdiensten.

Assistente op afstand goed op de hoogte van Medicom

Op dit moment werken zestien Medicom-praktijken met assistentes ‘op afstand’. Eliasar: “Via de  online demo-omgeving van Medicom blijven assistentes op de hoogte van nieuwe functionaliteiten en kunnen ze het systeem nog beter leren kennen. Dat helpt om Medicom optimaal te gebruiken in de praktijk.” Welke bevoegdheden de assistentes ‘op afstand’ krijgen, bepaalt de huisartsenpraktijk uiteraard zelf.

Download ""