Nieuws overzicht
Deel op:

Beeldbellen vanuit Medicom en Pharmacom dankzij strategische samenwerking Pharmapartners en Zaurus

Oosterhout / Alkmaar, 2 juni 2021 – Eerstelijnszorgverleners die gebruikmaken van Medicom of Pharmacom van Pharmapartners hebben via deze systemen ook toegang tot het Zorgplein. In het Zorgplein zijn de applicaties te vinden die direct vanuit een Pharmapartners-systeem gebruikt kunnen worden. Dankzij een strategische samenwerking tussen Pharmapartners en Zaurus kunnen zorgverleners vanuit het Zorgplein nu ook gemakkelijk beeldbellen met patiënten.

Veilig communiceren in digitale spreekkamers

Het in Alkmaar gevestigde Zaurus biedt zorgverleners een breed scala aan gebruiksvriendelijke beeldbelfunctionaliteiten middels hun digitale spreekkamers. Zaurus is gecertificeerd op de ISO 27001, de NEN 7510, de ISO 27701, de ISO 9001 en de ISO 22301, zodat zorgverleners erop kunnen vertrouwen dat er wordt voldaan aan alle eisen op het gebied van veiligheid en privacy, dat de kwaliteit van de Zaurus-oplossingen hoog is en dat de bedrijfscontinuïteit geborgd is. Uiteraard bieden deze certificeringen ook zekerheden voor een partner als Pharmapartners.

Hoe het werkt

Zorgverleners kunnen bij Zaurus een abonnement afsluiten voor de digitale spreekkamers, met een speciale ‘Zorgplein-koppeling’ add-on. Vervolgens kunnen zij in Medicom of Pharmacom een afspraak voor een videoconsult inplannen. Vanuit het patiëntdossier kan de zorgverlener in het Zorgplein op de Zaurus-tegel klikken om direct een digitale spreekkamer aan te maken, gekoppeld aan het dossier in kwestie.

De communicatie richting de patiënt verloopt compleet geautomatiseerd naar aanleiding van bovenstaande stappen. Zij ontvangen een SMS of e-mail met een link en toegangscode om laagdrempelig deel te nemen aan het videoconsult. Zij hoeven zich niet bij Zaurus te registreren en zij hoeven geen app te downloaden.

“We zijn heel blij met de samenwerking met Pharmapartners en de flow die we samen tot stand hebben gebracht”, zegt Johnny Sijm, Sales Director bij Zaurus. “Om de inzet van videoconsulten succesvol en schaalbaar te maken moet het simpel in gebruik zijn voor de zorgverlener en laagdrempelig voor de patiënt.”

Mooie vooruitzichten

Voor Pharmapartners en Zaurus zijn de hierboven besproken mogelijkheden slechts het begin. Beide partijen kijken ernaar uit om de koppeling tussen Medicom/Pharmacom en Zaurus in de toekomst nog hechter en gebruiksvriendelijker te maken, bijvoorbeeld middels een koppeling met de patiëntenomgeving MijnGezondheid.net.

Rob Schijven, Manager Operations eHealth bij Pharmapartners en Jeanne de Feber, Manager R&D bij PharmaPartners eHealth zijn enthousiast: “Wij zijn ook erg tevreden met de samenwerking met Zaurus. Mede door corona zien wij dat er een groeiende behoefte is bij eerstelijns zorgverleners aan video-consulten met patiënten en ter ondersteuning van multi-disciplinair overleg. We zijn verheugd dat we dit nu direct vanuit Medicom en Pharmacom kunnen aanbieden. Een toekomstbestendige oplossing voor al onze gebruikers!”

Contact Pharmapartners:
Team eHealth
E-mail: ehealth@pharmapartners.nl
Tel. 088 6 888 888

Contactpersoon bij Zaurus:
Jenny Luco
E-mail: jenny@zaurus.nl
Tel. 072-202 9123

Ga voor meer informatie naar https://zaurus.nl

Download ""