Nieuws overzicht
Deel op:

Coöperatieve Apothekersvereniging regio Arnhem en PharmaPartners eHealth gaan samen voor digitale zorg in de regio

Op woensdag 11 augustus hebben de Coöperatieve Apothekersvereniging regio Arnhem (CAA) en PharmaPartners een eHealth-overeenkomst gesloten. Alle bij CAA aangesloten apotheken kunnen nu tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van het eHealthplatform MijnGezondheid.net.

De CAA maakt het leveren van goede farmaceutische zorg in Arnhem en omgeving mogelijk. De CAA verbindt, ondersteunt en behartigt de belangen van de aangesloten apotheken vanuit de gedachte dat multidisciplinaire zorg voor de individuele patiënt het beste resultaat oplevert. De samenwerking met PharmaPartners sluit daar naadloos bij aan. Huisartsen in de regio Arnhem maken al intensief gebruik van de eHealth-oplossingen van PharmaPartners. Door de samenwerking tussen PharmaPartners en CAA gaan de apotheken nu ook deel uitmaken van dat netwerk, met alle voordelen van dien.
“Er ontstaat een multidisciplinair e-health landschap in Arnhem en omstreken”, zegt Naomi Cools (accountmanager eHealth bij PharmaPartners). “Elke patiënt in die regio heeft straks de mogelijkheid om MijnGezondheid.net en MedGemak te gebruiken. Daar zijn wij als PharmaPartners erg trots op! We zijn blij met de samenwerking en kijken uit naar de demonstratie en het implementatietraject.”

Toekomstbestendige zorg in de regio Arnhem

De feestelijke ondertekening vond plaats in de Arnhemse apotheek Presikhaaf. Namens de CAA waren voorzitter Gert Jonge Poerink (eigenaar apotheek Presikhaaf) en Ronald Tijhuis (directeur Farmaceutische Zorg regio Arnhem) aanwezig. PharmaPartners eHealth werd vertegenwoordigd door Piet Hein Knoop (managing Director eHealth) en Naomi Cools (accountmanager eHealth). ‘Wij zijn blij dat we door dit samenwerkingsverband betere patiëntzorg kunnen leveren. Door hierin de samenwerking met de huisartsen op te zoeken kunnen we de patiënt extra ondersteunen met een aantal goede e-health-toepassingen. Deze samenwerking met PharmaPartners en de huisartsen in onze regio zorgt voor een toekomstbestendige zorg in de regio Arnhem!’ aldus Tijhuis.

Grootste patiëntenportaal van Nederland

MijnGezondheid.net is met meer dan 5 miljoen gebruikers het grootste patiëntenportaal van Nederland. Via dit portaal is de huisartsenpraktijk en/of apotheek 24 uur per dag en 7 dagen per week online.

MijnGezondheid.net bevat de volgende functionaliteiten voor apotheken:

  • Online inzage in de actuele medicatiestatus
  • Medicatiepaspoort
  • Actueel Medicatie Overzicht (AMO)
  • Medicatieoverzicht inclusief GIP/GOB (+ integratie Kijksluiter)
  • Medicatie herhalen
  • e-Consult
  • De app MedGemak
  • Track & Trace in MedGemak

Apothekers in de regio Arnhem die meer informatie willen naar aanleiding van de mantelovereenkomst, kunnen mailen naar ehealth@pharmapartners.nl. Tevens hebben zij deel kunnen nemen aan de demonstratie op 9 september. De opname hiervan zal worden verstuurd naar alle CAA-apotheken.

PharmaPartners

PharmaPartners bouwt al veertig jaar zorgsystemen voor huisartsen, huisartsenposten en openbare apotheken binnen de eerste lijn. Deze systemen bouwt PharmaPartners vanuit de overtuiging dat ICT-oplossingen van toegevoegde waarde zijn in de manier waarop zorgverleners willen werken en samenwerken, binnen de praktijk of apotheek, de zorgorganisatie en de regio. Omdat zij ervan overtuigd zijn dat je samen meer bereikt dan alleen, maken ze gebruik van ICT die verbindt.

Coöperatieve Apothekersvereniging regio Arnhem

De Coöperatieve Apothekersvereniging regio Arnhem (CAA) heeft tot doel om goede farmaceutische zorg in Arnhem en Omgeving mogelijk te maken. De CAA verbindt, ondersteunt en behartigt de belangen van de aangesloten apotheken. Dit vanuit het geloof dat multidisciplinaire zorg voor de individuele patiënt het beste resultaat oplevert. De CAA onderhoudt hiervoor nauwe contacten met alle ketenpartners, verkent de behoeftes en positioneert de apotheker in de regio.

MijnGezondheid.net

MijnGezondheid.net is met meer dan 5 miljoen gebruikers het grootste patiëntenportaal van Nederland. Via dit portaal is de huisartsenpraktijk en/of apotheek 24 uur per dag en 7 dagen per week online bereikbaar.

Fotobijschrift:

Bij de feestelijke ondertekening van de eHealth-overeenkomst waren aanwezig (vlnr): Piet Hein Knoop (managing director eHealth bij PharmaPartners),  Eva Siedenburg (secretaris Stichting SAHEL), Jan van Deursen (voorzitter Stichting SAHEL) en Naomi Cools (accountmanager eHealth bij PharmaPartners).

Download ""