Nieuws overzicht
Deel op:

Het gezicht achter PharmaPartners: maak kennis met Annemiek, Gijs en Martin

PharmaPartners verbetert de zorg door te blijven innoveren en samen te werken met klanten. Gedreven medewerkers pakken veranderingen binnen de eerstelijnszorg met beide handen aan. Annemiek Font Freide, Gijs Kremers en Martin van Heese houden zich op verschillende manieren bezig met nieuwe ontwikkelingen binnen de eerstelijnszorg. Maak kennis met ze en lees hoe hun ideeën de zorg van nu en van de toekomst verbeteren.

Annemiek Font Freide: “Technische vraagstukken vormen de leukste uitdagingen.”

Annemiek Font Freide werkt inmiddels bijna twee jaar voor PharmaPartners als Java Developer Huisartsenzorg. In deze functie houdt zij zich bezig met de ‘backend’: de achterkant van onze producten. “Ik vind het erg leuk om met code aan de slag te gaan”, vertelt Annemiek. “Doordat mijn taken betrekking hebben op de backend van Medicom en niet zozeer op de voorgrond, is het soms flink puzzelen om het aan te passen stukje code te identificeren.”
“Momenteel ben ik betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe integratiemodule met Topicus”, vertelt Annemiek. “Samen met Topicus ontwikkelen we een platform waarin functionaliteiten uit verschillende systemen op één plek beschikbaar zijn. In dit eerste samenwerkingsverband met Topicus streven we ernaar om data buiten het LSP om te delen.”

In een eerder stadium is Annemiek bezig geweest met een technisch project waarbij de verbinding gelegd moest worden tussen verschillende programmeerplatformen. Annemiek: “Technische vraagstukken vormen de leukste uitdagingen. Ik vind het leuk om me hierin vast te bijten. De goede sfeer binnen ons team en binnen heel PharmaPartners draagt eraan bij dat we onze doelstellingen behalen. Iedereen is bereid elkaar te helpen en werkt goed samen.”

 

“Technische vraagstukken vormen de leukste uitdagingen. Ik vind het leuk om me hierin vast te bijten. De goede sfeer binnen ons team en binnen heel PharmaPartners draagt eraan bij dat we onze doelstellingen behalen. Iedereen is bereid elkaar te helpen en werkt goed samen.”

Gijs Kremers: “Met elkaar en de klant willen we een grote rol van betekenis spelen voor de eerstelijnszorg.”

Gijs Kremers is als Commercieel Medewerker Binnendienst de spin in het web van de afdeling eHealth. Hij is al bijna drie jaar werkzaam in deze functie. “Voor zowel onze klanten als collega’s is het vooral mijn taak om vragen op de juiste plek te laten landen en hen te voorzien van de juiste informatie”, vertelt Gijs. “De vragen lopen hierbij uiteen van vragen over facturen, het opstellen van offertes en functionele vragen.”

Het valt Gijs op dat apotheken nog wat achterblijven in de inzet van de oplossingen die eHealth biedt. “Inmiddels maken al bijna 6 miljoen patiënten gebruik van het patiëntenportaal MijnGezondheid.net en de app MedGemak. Dit is voor apotheken de uitgelezen kans om de binding met patiënten te verbeteren en het werk in de apotheek slimmer te organiseren. Vooral bij onze apotheken valt er dus nog veel winst te behalen op het gebied van eHealth-functionaliteiten.”
De open sfeer binnen PharmaPartners zorgt ervoor dat Gijs dagelijks met plezier naar zijn werk gaat. “Op de werkvloer merk je dat iedereen echt wat voor elkaar over heeft. Dit zorgt voor een dynamische en flexibele samenwerking. We vertrouwen op elkaar en dit is zeker op drukke momenten heel erg fijn. Met elkaar en met de klant willen we een grote rol van betekenis spelen voor de eerstelijnszorg. Persoonlijk hoop ik nog lang onderdeel te mogen zijn van de groei die PharmaPartners momenteel doormaakt. Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd.”

“Inmiddels maken al bijna 6 miljoen patiënten gebruik van het patiëntenportaal MijnGezondheid.net en de app MedGemak. Dit is voor apotheken de uitgelezen kans om de binding met patiënten te verbeteren en het werk in de apotheek slimmer te organiseren. Vooral bij onze apotheken valt er dus nog veel winst te behalen op het gebied van eHealth-functionaliteiten.”

Martin van Heese: “Transparantie is een essentieel onderdeel in het contact met de klant.”

In november 2022 is Martin van Heese maar liefst 25 jaar in dienst bij PharmaPartners. Martin is in zijn rol als Dataspecialist/Technisch consultant Farmacie nauw betrokken bij implementaties van apotheken die gebruik gaan maken van Pharmacom. “Rondom implementaties verricht ik vooral ondersteunend werk. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het omzetten en opleveren van de benodigde data”, vertelt Martin. “Samen met onze consultants zorgen we ervoor dat alle data klaarstaat en de startdag met Pharmacom vlekkeloos verloopt.”

Los van ondersteuning bij de implementatie van nieuwe Pharmacom-apotheken verzorgt Martin op verzoek ook gedetailleerde rapportages. Deze gaan veel verder dan de standaardmogelijkheden in de Q-module. “De meeste verzoeken zijn echt maatwerk. Hierin zoeken we vaak het contact met klanten. Alleen dan kun je de wensen goed in kaart brengen. Transparantie is een essentieel onderdeel in het contact met klanten. Er is heel veel mogelijk, maar helaas niet altijd alles. Ook dit moet je bespreekbaar maken.”

Een recent voorbeeld van een groot project waar Martin bij betrokken is geweest, is de clustersplitsing in de regio Den Haag. Een groot team, bestaande uit medewerkers van alle afdelingen, heeft dit project na maandenlange voorbereiding tot een succesvol einde gebracht. Volgens Martin is dit mede te danken aan de cultuur binnen PharmaPartners. “De informele, maar toch professionele insteek zorgt voor een goede samenwerking tussen alle verschillende afdelingen. Door elkaar feedback te geven, streven we ernaar om op alle gebieden uit te blinken. Zo kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn. Door deze expertise en kennis ook uit te stralen, zorgen we voor vertrouwen. Hierin zijn we echt goed op weg”.

“De informele, maar toch professionele insteek zorgt voor een goede samenwerking tussen alle verschillende afdelingen. Door elkaar feedback te geven, streven we ernaar om op alle gebieden uit te blinken. Zo kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn. Door deze expertise en kennis ook uit te stralen, zorgen we voor vertrouwen. Hierin zijn we echt goed op weg”.
Download ""