Nieuws overzicht
Deel op:

Het gezicht achter PharmaPartners

Bij PharmaPartners werkt iedereen aan dezelfde missie: ICT-oplossingen ontwikkelen die patiënten en zorgverleners met elkaar verbinden. Al onze medewerkers dragen bij aan deze missie uit de PharmaPartners Roadmap, een overzicht waarop de ontwikkelplannen voor de komende periode worden weergegeven. We gaan in gesprek met medewerkers die dagelijks bezig zijn met deze ontwikkelingen. Maak kennis met Judith Rooswinkel, Mike van der Schans en Irene Coppejans en ontdek hoe zij de zorg verbeteren.

Judith Rooswinkel: ‘Schakel tussen werkveld en producten’

Judith werkt sinds 2015 bij PharmaPartners. Ze is nu Senior Business Analist. Haar team houdt zich onder andere bezig met de laatste ontwikkelingen binnen de huisartsenzorg. “Ik ben als het ware de schakel tussen het werkveld en producten, zoals Medicom en Hapicom”, vertelt Judith. “Wij bedenken nieuwe modules voor die producten, maar we voeren ook onderhoud en verbeteringen uit zoals het verminderen van een muisklik om het gebruikersgemak te bevorderen.”

Het belangrijkste doel is dat een huisarts zoveel mogelijk tijd besteedt aan een patiënt. Judith: “Ik wil dat wij onzichtbaar zijn voor de gebruiker. Hoe intuïtiever en gebruiksvriendelijker wij zijn, hoe meer tijd er overblijft voor persoonlijk contact met de patiënt.” Om deze reden evalueert Judith bestaande modules en lost ze problemen uit de praktijk op. Judith: “Het weghalen van dat ene muisklikje levert extra tijd op die de huisarts kan gebruiken om naar de patiënt te kijken in plaats van het beeldscherm. Samen maken deze kleine dingen een groot verschil.”

Prettig samenwerken met collega’s en met zorgverleners vindt Judith belangrijk. “Alle punten van de Roadmap zijn essentieel. Vooral het onderwerp #lekkerwerken vind ik leuk omdat kleine aanpassingen in bestaande software ervoor zorgen dat de klant prettiger te werk kan gaan. De onderdelen die we aanpakken komen voort uit online feedbacksessies. Het is verhelderend om deze feedback te ontvangen.”

“Hoe intuïtiever en gebruiksvriendelijker wij zijn, hoe meer tijd er overblijft voor persoonlijk contact met de patiënt.”
Judith Rooswinkel

Mike van der Schans: ‘Steekt bestaande modules in een nieuw jasje’

Mike is een jaar in dienst als Business Analist/Product Owner eHealth. Hij werkt aan patiëntapplicaties zoals Medgemak en MijnGezondheid.net. Mike: “We werken aan een nieuw ontwerp van MijnGezondheid.net en steken bestaande modules in een nieuw jasje.” Toegankelijkheid is een belangrijk thema dat aansluit bij de toekomstvisie uit de Roadmap. Mike: “We houden rekening met verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld slechtzienden en laaggeletterden. Door eenvoudige taal in de applicaties te gebruiken en het toevoegen van de contrastfunctie, maken we zorg ook voor deze doelgroepen toegankelijk. Deze stappen sluiten goed aan bij de visie van PharmaPartners.”

Mike verbetert ook de berichtenmodule waarmee patiënten contact opnemen met zorgverleners. Mike: Ik bedenk oplossingen om het contact soepeler te laten verlopen en door bijvoorbeeld het verwerken van een bericht van een ouder over een kind eenvoudiger te maken voor de apotheek en huisartspraktijk. De kunst is om je te verplaatsen in de gebruiker.”

Mike en zijn collega’s werkten aan een module die bepaalt of een patiënt naar de huisarts moet. “In de module kan een patiënt vragen beantwoorden die de praktijkondersteuner stelt wanneer een patiënt de huisartsenpost belt”, legt Mike uit. “Zo weet een patiënt meteen of het nodig is om een doktersafspraak te maken. Dat scheelt de patiënt weer een telefoontje en het vermindert de werkdruk bij de zorgverlener.”

"De kunst is om je te verplaatsen in de gebruiker."
Mike van der Schans

Irene Coppejans: ‘Verbetert bestaande modules en investeert in de toekomst’

Irene werkt ongeveer een jaar bij PharmaPartners. Als Business Analist/Product Owner Farmacie staat zij tussen de klant en de productontwikkelaar in. Irene: “Ik heb contact met verschillende mensen. Dat maakt mijn werk zo interessant.” Ze ontwikkelt nieuwe modules en onderhoudt bestaande modules, zoals de Herhaalmodule die het herhalen van apothekersrecepten makkelijker maakt voor zorgverleners.

Irene: “Ik vind het waardevol om te schakelen tussen nieuwe ontwikkelingen en bestaande modules te verbeteren. We investeren zo op verschillende manieren in de toekomst. De Herhaalmodule bleek voor klanten niet optimaal te werken. De eerste stap is om de problemen te inventariseren. Daarna bedenken we een passende oplossing en gaat ons ontwikkelteam ermee aan de slag.”

Omdat Irene de schakel is tussen de ontwikkelaar en het werkveld, komt het weleens voor dat projecten elkaar overlappen. Irene: “Soms lopen projecten door elkaar heen. Als het ene plan bij de ontwikkelaar ligt, overleg ik alweer met zorgverleners over het volgende plan. Zo zie je maar, we blijven continu vernieuwen en verbeteren om zorgverleners steeds beter te ondersteunen.”

"Ik vind het waardevol om te schakelen tussen nieuwe ontwikkelingen en bestaande modules te verbeteren. We investeren zo op verschillende manieren in de toekomst."
Irene Coppejans
Download ""