Nieuws overzicht
Deel op:

Huisartsenzorggroep Breda en PharmaPartners gaan samen voor optimale digitale ondersteuning

Huisartsenzorggroep Breda en PharmaPartners hebben per 1 juli 2021 de handen nog fermer ineengeslagen. De zorggroep, die bestaat uit 46 huisartspraktijken in de regio Breda, en PharmaPartners gaan in een nieuw samenwerkingsverband strategische uitdagingen op het kruisvlak van huisartsenzorg en IT structureel aanpakken.

“In de huisartsenzorg hebben we te maken met vier ingrijpende uitdagingen”, legt Pascal Versteegh, algemeen directeur bij HZG Breda, uit. “De krappe arbeidsmarkt, meer zorg thuis in plaats van in tweedelijnsinstellingen, de vergrijzing en de toegenomen vraag naar eenvoudige digitale service in de hedendaagse maatschappij. Onze kernsystemen, zoals het HIS, spelen een belangrijke rol in het aanpakken van die uitdagingen. We merken dat het inzetten van IT-toepassingen vraagt om strategisch beleid. Daarom gaan we deze intensievere samenwerking aan met PharmaPartners.”

Doorontwikkeling IT en opleidingen voor professionals

Ruim driekwart van de huisartspraktijken van HZG Breda gebruikt Medicom. Een groot deel daarvan zet ook MijnGezondheid.net en MedMij in voor e-health en als patiëntenportaal. Samen beheren de praktijken ruim 160.000 patiëntendossiers. “PharmaPartners is een belangrijke samenwerkingspartner voor ons”, vertelt Nawzad Baban, huisarts en bestuurder bij HZG Breda. “In deze overeenkomst hebben we afgesproken dat we als collectief proberen de technologie optimaal aan te sluiten op de steeds veranderende behoeften van zorgprofessionals en patiënten. Daarnaast willen we er ook gezamenlijk voor zorgen dat onze gebruikers het maximale uit de technologie halen door hen te voorzien van relevante opleidingen.”

“In onze scan Digitaal Fit onderzoeken we waar praktijken staan qua software, hardware en IT-vaardigheden”, vult algemeen directeur Versteegh aan. “De onderzoeksresultaten die betrekking hebben op Medicom en MedGemak bespreken we straks ook met PharmaPartners. Zij nemen onze verzamelde input mee in hun trainingen en de ontwikkeling van hun oplossingen.”

Meer tijd voor zorg

Suzanne van Aarle, Managing Director Huisartsenzorg bij PharmaPartners, is blij met de nieuwe samenwerkingsvorm met HZG Breda. “Als we gezamenlijk nadenken en sparren over ontwikkelingen in de zorg, weten we beter waarin digitale ondersteuning moet voorzien dan wanneer ieder dat voor zich zou doen. Door de input van gebruikers te verzamelen en best practices te delen, kunnen we trainingen op maat samenstellen voor professionals van HZG Breda. Zo zorgen we ervoor dat ze de volle potentie van de oplossingen benutten en dat de technologie hen optimaal ondersteunt. Op die manier houden ze meer tijd over om zorg te verlenen.”

PharmaPartners-logo

 

Download ""