Nieuws overzicht
Deel op:

Innovatie van Pharmacom | Focus hebben en houden

“Klanten moeten op ons kunnen vertrouwen. We moeten duidelijk zijn over wat onze beloften inhouden en ze waarmaken. Dat gaat alleen door focus aan te brengen en te houden.” Sinds november werkt Daphne Krzeszewski als manager innovatie bij PharmaPartners. “Ik wil graag met mijn collega’s en zeker ook met klanten aan de slag.”

“Er is veel te doen. Ik moet echt focus aanbrengen. Als we dit jaar tien onderwerpen behandelen, is de kans groot dat aan het einde van het jaar geen van deze onderwerpen af is. Willen we een module verder ontwikkelen en afmaken , dan moeten we keuzes maken.”

Vanuit focus modules afmaken

Krzeszewski wil zich daarom eerst richten op drie modules met veel potentie. “De afgelopen twee maanden mocht ik bij veel klanten langskomen. Daar hoorde ik klanten zeggen dat Pharmacom veel pluspunten heeft. Toch gaven ze aan dat er noodzaak is bestaande modules verder te ontwikkelen, aangezien sommige modules nog niet af zijn. Een kans, want die modules kunnen de apotheker juist optimaal ondersteunen. Die modules moeten minstens een 8+ krijgen van klanten. Dan is de basis op orde en kunnen we aan de slag met nieuwe onderwerpen.”
Krzeszewski snapt dat doorontwikkeling van bestaande modules misschien op het eerste oog niet direct een ‘innovatie’ is: “Ik zie een innovatie als een verandering die van grote waarde is voor de klant en voor ons. Klanten geven aan dat het verbeteren van bestaande modules voor hun van grotere waarde is dan de ontwikkeling van nieuwe modules. Daarom wil ik eerst met bestaande modules aan de slag. Daarbij is het wenselijk dat de doorontwikkeling van bestaande modules in de toekomst gelijk oploopt met nieuwe innovaties.”

Een toegewijd innovatieteam

“Willen we focus aanbrengen op innovaties, dan moet een apart team de ontwikkeling van die innovaties op zich nemen. Een team dat los staat van het reguliere onderhoud aan en het oplossen van bugs in Pharmacom. Anders krijgt een van de twee onvoldoende aandacht wat leidt tot kwaliteitsverlies. Ik heb hierover al goed kunnen sparren met Martijn Ivens, innovatiemanager bij PharmaPartners Huisartsenzorg. Net als hij, wil ik graag een eigen team starten, zodat innovatie een plek krijgt binnen PharmaPartners Farmacie naast de reguliere ontwikkeling.”

Vanuit visie en samenwerking

“Overigens is het niet de bedoeling dat dit team ‘u vraagt, wij draaien’ wordt.” Het is belangrijk dat we als PharmaPartners vasthouden aan onze eigen visie zoals we die in 2021 samen met klanten hebben opgesteld. “Vanuit PharmaPartners Farmacie ondersteunen we 750 individuele apotheken. Het is een uitdaging om iets te maken wat voor het merendeel van de klanten een goede oplossing is. Je wil namelijk niet met iets eindigen dat vlees noch vis is. Dus moeten we keuzes maken en de klant van begin tot eind blijven betrekken. Ook moet duidelijk zijn wat we wel én vooral ook wat we niet doen. Zo voorkomen we teleurstelling.”
“Natuurlijk maken we die keuzes altijd in samenwerking met klanten. Dat is de enige manier waarop ik kan waarmaken waarvoor ik gekomen ben: nieuwe initiatieven opstarten waar klanten blij van worden. In mijn gesprekken met klanten noemden zij concrete modules die een 8+ kunnen worden: Patiënt Dashboard en Track & Trace met de Bezorgmodule. Ik ga nu mijn focus op de doorontwikkeling van deze twee modules richten. Mochten klanten hierover mee willen denken, dan kunnen ze me bereiken via daphne.krzeszewski@pharmapartners.nl of 06 34 55 56 40. ”

Generalist met hart voor de klant

“Ik heb in mijn loopbaan verschillende functies in uiteenlopende sectoren op me genomen. ” Hierdoor heeft Krzeszewski zich ontwikkeld tot een generalist met een groot hart voor de klant. “Ik ben gewend om veel met klanten samen te werken. Mijn vorige baan was in de automotivebranche. In deze sector is klantbeleving en -tevredenheid ook een veelbesproken onderwerp . Ik heb hier echt geleerd om vanuit de klant te denken en samen met die klant te optimaliseren.”
Die vaardigheid wil Krzeszewski duidelijk ook bij PharmaPartners inzetten. “Ik heb ook acht jaar in een ziekenhuis gewerkt: een indrukwekkende setting. Met mijn werk daar kon ik echt verschil maken. Nu bij PharmaPartners vind ik het fijn dat ik weer de maatschappij van nut kan zijn en iets kan betekenen voor mensen in een sector als de zorg.”

 

Download ""