PharmaPartners-ICT-ontwikkelingen-laptop
Nieuws overzicht
Deel op:

Coronavirus update | Inzet beeldbellen en videoconsult, wat zijn de mogelijkheden?

De ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) volgen elkaar momenteel in rap tempo op. Nederland volgt de adviezen en maatregelen vanuit de overheid en het RIVM. Deze adviezen zorgen ook direct voor een verandering in de huisartsenpraktijk!

Er wordt aangeraden om sociaal contact zo veel als mogelijk te vermijden. Dit zorgt ervoor dat patiënten minder snel naar de huisartsenpraktijk komen voor een afspraak. Is het geen spoedgeval? Dan wordt momenteel geadviseerd geen afspraak bij de huisarts te plannen.

Naar aanleiding van deze adviezen worden er momenteel veel vragen gesteld over de mogelijkheden van beeldbellen met patiënten. Zo kan er namelijk voldaan worden aan de richtlijnen van de overheid en kan zorg op afstand geleverd worden.

Via zogeheten videoconsults of e-consults kan de patiënt op afstand met de huisarts in gesprek. Veel huisartsen maken inmiddels gebruik van beeldbellen en de reacties hierop zijn zeer positief. Het contact met de patiënt verloopt efficiënt en de kans op besmettingsgevaar wordt aanzienlijk verminderd.

Momenteel is de mogelijkheid tot beeldbellen nog niet geïntegreerd in de applicaties van PharmaPartners, maar wij willen u wel graag op weg helpen. De LHV heeft een aantal adviezen opgesteld m.b.t. de inzet van beeldbellen en videoconsult.

>> Bekijk het artikel van de LHV

PharmaPartners ziet de toegevoegde waarde van een geïntegreerde beeldbel-functionaliteit. In de toekomst gaat PharmaPartners dan ook zeker kijken naar de mogelijkheden om beeldbellen in Medicom te integreren. Wij hebben enkele alternatieven in onderzoek. Als hier meer over bekend is, brengen wij u hiervan op de hoogte.

Download ""