Samenwerken
Nieuws overzicht
Deel op:

LHV en PharmaPartners helpen startende huisarts op weg

Er komt veel af op huisartsen aan het begin van hun carrière. Start je wel of geen eigen praktijk? En wat komt daarbij kijken? De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) helpt met ‘De Startende Huisarts’: een scala aan producten, cursussen en bijeenkomsten die zijn ontwikkeld met diverse partners. “De LHV is blij dat PharmaPartners erbij is als grote speler in zorg-ICT”, aldus Paul van Rooij, directeur LHV.

V.l.n.r. Suzanne van Aarle, managing director PharmaPartners Huisartsenzorg & Paul van Rooij, directeur LHV

V.l.n.r. Suzanne van Aarle, managing director PharmaPartners Huisartsenzorg & Paul van Rooij, directeur LHV

Begin september ondertekenden Paul van Rooij en Suzanne van Aarle, managing director Huisartsenzorg PharmaPartners het nieuwe contract voor 2019/2020. Van Aarle: “PharmaPartners ondersteunt De Startende Huisarts door in gesprek te gaan over de toekomst van het vak. Bijvoorbeeld tijdens onze workshop ‘Zorg verlenen via de smartphone’. Hoe komen de werelden van zorg en smartphone samen? En wat zijn ontwikkelingen op dit gebied?”

Nieuwe eisen ICT

Paul van Rooij vult aan. “De huisartsenzorg verandert in zo’n snel tempo. Dat stelt nieuwe eisen aan ICT. Kleine praktijken veranderen in grotere huisartsvoorzieningen met veel zorgpersoneel dat met elkaar en andere zorgverleners samenwerkt. Daarnaast is e-health volop in ontwikkeling en krijgen patiënten recht op online inzage. Voor vlotte en veilige informatie-uitwisseling moet je als huisarts dus kunnen vertrouwen op een vlekkeloos ICT-systeem. De Startende Huisarts informeert de nieuwe generatie over de oplossingen die er zijn voor veilige gegevensuitwisseling. Wat je bijvoorbeeld veel ziet, is dat huisartsen overgaan op een regionaal ICT-systeem. Daarmee kunnen zorgverleners op uniforme wijze met elkaar en de patiënt communiceren.”

Luisteren naar hún wensen

Van Aarle benadrukt: “Maar in gesprek gaan betekent niet dat wij startende huisartsen alleen maar vertellen wat PharmaPartners te bieden heeft. Nóg belangrijker vind ik het om te luisteren naar hún wensen, ambities en verwachtingen op het vlak van ICT. PharmaPartners neemt de behoeften van klanten altijd graag in een vroeg stadium mee, omdat deze mede de koers voor de toekomst bepalen.”

“De LHV is blij dat PharmaPartners erbij is als grote speler in zorg-ICT”
Paul van Rooij, directeur LHV

Als onderdeel van De Startende Huisarts is PharmaPartners aanwezig op de LHV Startersdag en draagt bij aan de Wagrocafé’s.

Download ""