PharmaPartners ICT ontwikkelingen laptop
Nieuws overzicht
Deel op:

Maak kennis met onze gecertificeerde installatiepartners

In samenwerking met vijf ervaren installatiepartners heeft PharmaPartners een certificeringsprogramma ontwikkeld dat de kwaliteit en continuïteit van de technische ondersteuning garandeert. Kiest u voor een gecertificeerde partij, dan weet u zeker dat deze thuis is in de eerstelijnszorg en ruime ervaring heeft met onze software. In dit artikel stellen zij zich aan u voor.

Peter Jan Teuns, directeur Meerschap:

meerschap

Dicht bij klanten opereren

“Je kunt ervan uitgaan dat elk van de vijf gecertificeerde installatiepartners weet hoe een huisartsenpraktijk of apotheek reilt en zeilt en dat de technische kennis in orde is. Bij ons ben je aan het goede adres als je kiest voor een boetiekpartij. We zijn niet de grootste, maar staan dicht bij onze klanten en bouwen altijd een persoonlijke band op. Meerschap probeert ICT te snappen en we zijn nieuwsgierig. Altijd op zoek naar ontwikkelingen en oplossingen die de ICT van onze klanten veiliger, kosteneffectiever of prettiger werkbaar maken en de continuïteit bevorderen. Zo ondersteunen we PharmaPartners met de ontwikkeling van de telefonie-integratie voor Medicom. We beheren het netwerk al en door de telefonie te integreren, hebben onze klanten weer met een leverancier minder te maken. Wel zo prettig. Dat doen we ook met de printer. Met weer een andere partij brengen we het webcamconsult onder de aandacht van zorgverleners. We integreren oplossingen die toegevoegde waarde hebben. Vanuit ons eigen platform  bieden we mail- en domeinhosting. Dat heeft het voordeel dat we voor veilige integratie kunnen zorgen. Onze eigen security officer zorgt ervoor dat we voldoen aan de AVG en andere relevante wet- en regelgeving. Desgewenst delen we deze kennis graag.

ICT is essentieel voor het primaire proces in apotheek en praktijk. Daarom is het extra belangrijk dat wij er als gecertificeerd installatiepartner voor zorgen dat we alle benodigde kennis hebben van de beveiliging, werking van Pharmacom en de operationele kant. Daarom zijn wij met PharmaPartners in het certificeringsprogramma gestapt. Dat legt een goede basis voor het uitwisselen van kennis, het samen optrekken in innovaties en een soepele samenwerking in het belang van onze klanten. Als er een probleem is, gaan we niet naar elkaar wijzen. Dan lossen we dat in goed overleg op voor onze gezamenlijke klant. Klanten moeten zich thuis voelen bij Meerschap.”

Meer informatie: https://meerschap.nl

Robin Nijhof, CEO Westers Automatisering & Consultancy:

Deskundig, eerlijk en pragmatisch advies

“Wij staan voor eerlijke, transparante dienstverlening. We hebben geen verkoopafdeling; één van onze 29 ICT-professionals zit aan tafel bij de klant. We geven advies, implementeren en beheren de ICT alsof we een werknemer zijn. We willen goed weten wat er speelt en hebben geregeld een gesprek met onze klanten over de toekomst: wat gebeurt er in de branche, wat gaat de zorgverlener doen, welke kansen zien we, welke bedreigingen? Over de AVG deden bijvoorbeeld veel spookverhalen de ronde. Wij geven daar op een pragmatische, transparante manier invulling aan. En als een klant ons vraagt of het verstandig is om ‘in de cloud te gaan’, dan kan hij rekenen op een afgewogen advies. Wat verwacht hij ervan, wat wil hij ermee en is de cloud dan de juiste oplossing? Zo ja, dan ontwikkelen we een oplossing die aansluit bij de wensen en uitgangspunten van onze opdrachtgever.

Als installatiepartner komen we vaker dan PharmaPartners bij zorgverleners over de vloer. We weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat en dat is waardevol voor PharmaPartners. Tegelijkertijd wordt ICT in de zorg complexer en kun je het installeren niet meer overlaten aan ieder bedrijfje om de hoek. Wij zijn al tien jaar actief in de zorg en hebben gedegen kennis van Medicom en Pharmacom. We hebben ook collega’s die bij PharmaPartners hebben gewerkt. Door mee te doen in het certificeringsprogramma blijven we goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, zoals de integratie van telefonie. Met Vtel als partner kunnen we onze klanten daar goed in meenemen. Zijn er problemen, dan mogen klanten ons altijd bellen. Is het softwarematig, dan regelen wij met PharmaPartners dat het wordt opgelost.”

Meer informatie: https://wac.nl

Jan-Willem van Daalen, relatiebeheerder Cobbler:

Eén partner die alles regelt

“Wij regelen alles voor onze klanten. Wat ons uniek maakt is dat wij de beschikking hebben over een eigen zorgnetwerk. Pharmacom, Medicom en Hapicom hebben daar een koppeling mee. De software komt van PharmaPartners, wij doen de rest. Doordat we alles in eigen hand hebben, hoeven we niet te schakelen met derden en kunnen we storingen sneller oplossen. Tegen onze klanten zeggen we ‘bel ons als je een probleem hebt’! Kunnen wij het niet oplossen, dan bellen wij PharmaPartners en lossen we het gezamenlijk op. Alleen als het probleem diep ingrijpt in de software, neemt PharmaPartners zelf contact op met de klant.

We zijn met 30 mensen: een klein MT en vooral netwerk- en systeembeheerders, die vanuit verschillende kantoren in het land werken, zo helpen we onze klanten in het hele land snel. Het certificeringsprogramma van PharmaPartners is in nauwe samenwerking met ons en de andere installatiepartijen tot stand gekomen. We hebben samen richtlijnen opgesteld waaraan installatiepartners van apotheken, huisartsenpraktijken en gezondheidscentra moeten voldoen. De samenwerking binnen het certificeringsprogramma vinden wij waardevol. En het heeft ook meerwaarde voor onze gezamenlijke klanten. Het goede contact met PharmaPartners is hierdoor nog beter geworden. Het is prettig om in een vroeg stadium meegenomen te worden in nieuwe ontwikkelingen en periodiek met elkaar te bespreken wat er speelt in het land. Dat stelt zowel PharmaPartners als ons in staat om gezamenlijke klanten beter van dienst te zijn. Het is een wisselwerking waar alle partijen van profiteren.

Know-how en kwaliteit van installatiepartners worden steeds belangrijker door de toenemende complexiteit van systemen, strengere regelgeving en de opkomst van cloud computing gekoppeld aan veilige netwerken. Zorgverleners moeten voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Wij zorgen, op basis van de inrichting volgens de GBZ-eisen, voor periodiek onderhoud en monitoring op afstand en kunnen indien nodig ingrijpen, daar hebben onze klanten geen omkijken naar.”

Meer informatie: www.cobbler.nl

André Lesage, commercieel directeur Lesage ICT:

Oplossingen gericht op continuïteit

“Wij zijn een totaalleverancier voor de eerstelijnszorg. Zorgverleners kunnen met ieder ICT-vraagstuk bij ons terecht. De meeste vraagstukken met betrekking tot computers, printen, telefonie, balieschermen en websites kunnen we zelf oppikken. Lukt dat niet, dan werken we samen met een trusted partner. Onze oplossingen zijn gericht op het bieden van continuïteit in het werkproces van praktijk of apotheek. Uit- en inloggen wordt tot een minimum beperkt.

We hebben een groot team van geschoolde en gecertificeerde ICT’ers. We investeren in opleidingen en in security – we zijn NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd – en we maken duidelijke SLA-afspraken met onze klanten over de maximale tijd voor een respons op vragen en het oplossen van problemen. Raken de problemen de software, dan kunnen we terugvallen op de goede samenwerking met PharmaPartners die in de afgelopen 15 jaar is opgebouwd. Onze klanten worden nooit de speelbal van getouwtrek tussen ons en PharmaPartners. Dat is nu ook vastgelegd in de afspraken die we als gecertificeerd partner met PharmaPartners hebben. En we investeren ook in elkaars kennis en kunde. Wij brengen onze kennis vanuit de praktijk bij PharmaPartners naar binnen, zij delen alles wat wij van de software moeten weten met ons. Daarmee hebben we een voorsprong op niet gecertificeerde installatiepartijen.

Huisartsenpraktijken en apotheken zijn in steeds meer opzichten buiten bedrijf als de ICT hen in de steek laat. Continuïteit wordt hierdoor steeds belangrijker, net als de snelheid waarmee storingen worden opgelost. Ook daarom vinden wij het belangrijk om goede afspraken te hebben met PharmaPartners. Dankzij het certificeringsprogramma weten zorgverleners dat zij kiezen voor een partij met verstand van zaken, een partij die letterlijk en figuurlijk wil investeren in kennis, kwaliteit en veiligheid.”

Meer informatie: www.lesage.nl

Mark Philippa, Manager Operations bij ICTaurus:

 

Logo ICTaurus

Altijd met oog voor de menselijke maat

“ICTaurus is in 2001 opgericht door Nico de Bie en wil echt bijdragen aan goede kwaliteit van zorg. Onze klanten zijn hoofzakelijk apothekers, huisartsen en gezondheidscentra. Met ICT-oplossingen willen wij hun werk makkelijker, efficiënter en veiliger maken. Daar wordt de zorg uiteindelijk beter van.”

“Of het nu om een eenmanspraktijk gaat of een zorggroep. De menselijke maat houden we altijd scherp in het vizier. De zorgverlener staat bij ons altijd voorop en onze IT-professionals zijn oprecht geïnteresseerd in de wijze waarop zij elke dag  met systemen als Pharmacom en Medicom werken. Ze analyseren de werkprocessen alsof ze onderdeel uitmaken van het zorgteam. Omdat ze de informatiesystemen door en door kennen, weten ze vaak al met kleine aanpassingen het werkgemak te vergroten.”

“ICTaurus werkt proactief met monitoringsdiensten. Voordat de huisarts of apotheker de eerste patiënt ontvangt, hebben wij al heel wat werk verzet door de systemen van onze klanten in de gaten te houden, te beschermen en tijdig te voorzien van de laatste updates. Kortom, wij hebben in de gaten wanneer er mogelijke (ver)storingen kunnen optreden. En zorgen ervoor dat zorgverleners altijd up-to-date zijn en zich over ICT geen enkele zorgen hoeven maken.”

Meer informatie: www.ictaurus.nl

Habib Oubanabdellah, accountmanager bij Arcus IT

“Wij helpen bij de transformatie naar de moderne praktijk en apotheek”

“Huisartsen en apothekers willen zich met zorg bezighouden en niet met ICT. Daarom neemt Arcus IT praktijken en apotheken alles uit handen wat met ICT te maken heeft”, zegt accountmanager Habib Oubanabdellah. “Wij zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de implementatie en het onderhoud van totaaloplossingen in de eerstelijnszorg: van de hele IT-infrastructuur tot bereikbaarheidsoplossingen en inrichting van werkplekken.”

Arcus IT – ontstaan uit onder meer Floating Byte, Lesage en ICTaurus – werkt vanaf het begin met de systemen Medicom en Pharmacom. Habib: “Dankzij onze jarenlange ervaring weten we hoe praktijken en apotheken dagelijks werken. Welke mensen er rondlopen. Wat hun taken zijn. En met welke zorgverleners ze samenwerken. Daardoor kunnen wij helpen om ICT-oplossingen flexibel, efficiënt en veilig in te richten rondom de specifieke wensen en taken van medewerkers.”

“Ook stimuleren we nieuwe flexibele manieren van werken. Zo kunnen medewerkers zowel op locatie als op afstand veilig en eenvoudig werken en communiceren met collega’s, patiënten en andere zorgverleners. Wij nemen zorgverleners echt bij de hand en helpen ze bij de transformatie naar de moderne praktijk of apotheek. Adoptie speelt hierin een belangrijke rol en daarin ondersteunen we onze klanten gedurende het gehele traject.”

“Persoonlijk contact, korte lijnen en vertrouwen is daarbij erg belangrijk. Onze vestigingen zijn verspreid over heel Nederland, zodat we altijd in de buurt zijn als er iets aan de hand is. Elke praktijk of apotheek heeft een vaste contactpersoon die geregeld langskomt en passend advies geeft over de ICT-omgeving. Zorgverleners vertrouwen hierin veelal op onze kennis en ervaring in de eerstelijnszorg. Wij doen er alles aan om dit vertrouwen te bevestigen, door er op de eerste plaats voor te zorgen dat alles werkt én blijft werken.”

Meer informatie: https://www.arcusit.nl/branches/eerstelijnszorg/

 

ZON-ICT

Als huisarts heeft u een centrale rol in de zorgketen. U moet flexibel mee kunnen bewegen op de golven van de maatschappelijke ideeën over transparantie, samenwerking en verantwoording. ZON ICT neemt u deze zorg uit handen met betrouwbare en bewezen systemen en levert snelle en gespecialiseerde ondersteuning voor uw bedrijfsvoering en voor de communicatie met partners en cliënten.

Verbindende waarde

ZON ICT is gespecialiseerd in zorg gerelateerde software en wij ondersteunen u bij de oriëntatie, aanschaf, het inrichten, implementeren en onderhouden van uw complete ICT infrastructuur. Het gaat dan om branchepakketten zoals Medicom, C-DMA (Centrale Inbox), Spida, ECG, Spirometrie en KSYOS TeleDermatologie.

Wij verzorgen voor u aansluiting op uw Huisarts Informatie Systeem (HIS) en voor het optimaliseren van uw administratieve processen. Voor een optimale beheersing van de financiën biedt ZON ICT middels een koppeling met Exact software de mogelijkheid tot het uitdraaien van managementrapportages.

Optimaal werken

We richten voor u de werkplekken in, maar verzorgen ook het mobiel werken (o.a. tablets, thuiswerkplekken), de draadloze verbindingen (o.a. wifi, 4G) en elektronische communicatie (o.a. e-zorg, e-health, e-berichtenverkeer). Ook voor randapparatuur kunt u bij ons terecht. Denk daarbij aan ergonomisch toetsenborden en muizen, documenten- en barcodescanners, etikettenprinters en wachtkamerschermen. We zorgen voor een optimale communicatie tussen uw verschillende apparatuur en softwarepakketten. Onze ervaren medewerkers van de helpdesk staan klaar voor vragen en hulp.

Internetportaal

Steeds vaker worden praktijkondersteuners (somatiek en GGZ) ingezet, werkafspraken gemaakt en convenanten gesloten met andere disciplines en zorgorganisaties. Ter ondersteuning van deze ontwikkelingen bieden wij een veilig internetportaal waarmee de zorg onderling inzichtelijk wordt door terugkoppeling van de zorgresultaten en het delen van kennis en documenten. Ook als huisartsenpraktijk binnen een gezondheidscentrum of als Huisartsen Onder Eén Dak (HOED) is dit internetportaal een ideaal instrument om uw informatiedeling op elkaar af te stemmen.

Clusterbeheer

Het gezamenlijk gebruiken van gegevens en basistabellen op een groot cluster vereist een goede organisatie voor het beheer en onderhoud. Vaak is dit een gedeelde taak van de aangesloten huisartsen en apothekers. ZON ICT heeft ruime ervaring in het ondersteunen van het clusterbeheer binnen de informatiesystemen Pharmacom en Medicom en verzorgt dit inmiddels voor meer dan 50 apotheken en 200 huisartsen.

Download ""