PharmaPartners de patiënt wordt steeds meer mobiel
Nieuws overzicht
Deel op:

MedGemak beschikbaar via Apple Store en Google Play

Goed nieuws voor apotheken en patiënten die gebruikmaken van MijnGezondheid.net: de app MedGemak is nu te downloaden voor iPhone en Android. Met de app hebben patiënten de apotheek ‘op zak’. Ze kunnen via hun smartphone eenvoudig herhaalmedicatie bestellen en hebben altijd en overal inzage in hun actuele medicatieoverzicht. Privacy is gegarandeerd, want MedGemak hanteert dezelfde techniek als apps van banken.

Met MedGemak kunnen gebruikers van het patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGn) hun apotheekzaken overal en altijd makkelijk regelen. Via hun telefoon hebben ze inzage in hun actuele medicatieoverzicht, kunnen ze voor hun medicatie relevante Geneesmiddelen Informatie voor de Patiënt (GIP) raadplegen, herhaalmedicatie bestellen en desgewenst een inneemwekker instellen.

Zo veilig als bank-apps

De app is voor patiënten gratis te downloaden via de Apple Store en Google Play. Om hem te kunnen activeren, moet de apotheek beschikken over een e-healthpakket van PharmaPartners met MijnGezondheid.net en MedGemak. De patiënt logt met DigiD en sms in op zijn MGn-acccount en koppelt daar de telefoon aan het account. Net als bij het koppelen van een bank-app aan een bankrekening, vult hij een activatiecode en geboortedatum in en kiest hij een pincode. Met die pincode zijn alle functies van de app toegankelijk en beveiligd.

Daarmee is de app maximaal beveiligd, vertelt business analist Niek Westenberg. “Om daar absoluut zeker van te zijn, hebben we Ernst & Young gevraagd om te testen of MedGemak net zo veilig is als bank-apps. Die uitslag was positief. Dat is nog eens bevestigd door Apple, die een eigen check uitvoert voordat een app wordt aangeboden in de Apple Store. En ja, daar zijn we best trots op.”

Pilot

MedGemak wordt gefaseerd uitgerold. Op 25 mei vond de kick-off plaats van een pilot met vijf apotheken, vertelt Westenberg. “Tijdens de pilot monitoren we of MedGemak in verschillende situaties goed werkt. We kijken naar het gebruiksgemak, de technische prestaties en we onderzoeken wat de beste manier is om de app onder de aandacht te brengen van patiënten en het gebruik ervan te maximaliseren. Deze bevindingen nemen we mee bij de uitrol onder de circa honderd klanten die al getekend hebben voor MedGemak. In juli komt de app beschikbaar voor alle Pharmacom-gebruikers die de communicatie met hun patiënten willen verbeteren. Daarmee lossen we een van de klantafspraken in die we voor dit jaar hebben gemaakt.”

Wilt u meer weten over MedGemak en de mogelijkheden van e-health voor uw apotheek? Stuur dan een mail naar medgemak@pharmapartners.nl.

Download ""