Nieuws overzicht
Deel op:

Meer tijd voor zorg met #LekkerWerken

Zoals vastgelegd in de klantafspraken van 2022 ontvangt u dit jaar vier keer een nieuwe versie van uw applicatie. In elke versie lossen we op basis van uw input alledaagse ICT-ergernissen op. Dit doen we onder de titel #LekkerWerken. We bouwen hiermee voort op het succes van 2021. Judith Rooswinkel, Team Lead Portfolio Huisartsenzorg, is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij #LekkerWerken en vertelt over het ontstaan en de visie achter het project.

Het ontstaan van #LekkerWerken
“Vóór 2021 kregen gebruikers vaak het gevoel alsof wensen rondom het gebruiksgemak van Medicom en Pharmacom in een zwart gat verdwenen”, vertelt Rooswinkel. “En stiekem was dat in een groot deel van de gevallen eigenlijk ook zo. Onze ontwikkelcapaciteit werd voornamelijk besteed aan grote nieuwe onderwerpen en het oplossen van bugs. Er was minder focus op alledaagse ICT-ergernissen.” Rooswinkel en haar collega’s waren het met de gebruikers eens dat dit moest veranderen: “Wanneer je dagelijks gebruikmaakt van een applicatie, dan wil je gewoon dat die makkelijk en lekker werkt. Een onlogische werkstroom of het onnodig moeten dubbelklikken zorgt voor irritaties en deze irritaties moeten we oplossen. Juist door kleine wensen op te pakken, kunnen we in korte tijd veel doen.”

De aanpak
In versie 516 (mei 2021) van Medicom en Pharmacom zijn voor het eerst meldingen en wensen opgepakt via het #LekkerWerken-proces. Ook in de versies die hierop volgden zijn steeds een aantal wensen opgepakt. Rooswinkel vertelt hoe dit proces eruitziet: “Gebruikers kunnen via het klantenportaal (mijn.pharmapartners.nl) hun wens indienen. Voorafgaand aan een ontwikkelperiode krijgen alle gebruikers vervolgens de mogelijkheid om op de binnengekomen wensen te stemmen. Op basis hiervan ontstaat een duidelijke prioritering van de bestaande wensen. De uitkomst bespreken we met leden van onze klantcommissies en andere gebruikers. Zo brengen we de precieze invulling van de wens in beeld en kunnen we ons focussen op de onderdelen die écht waarde toevoegen aan het dagelijkse gebruik van Medicom en Pharmacom.”

Resultaat tot nu toe
Sinds de introductie van #LekkerWerken zijn er in totaal al 140 irritaties opgelost in Medicom en Pharmacom. Zo kunnen gebruikers vanaf de meest recente versie (522) bijvoorbeeld met één druk op de knop de Postverwerking verversen in Medicom en diverse nieuwe sneltoetsen gebruiken in Pharmacom. De inspanningen rondom #LekkerWerken worden volgens Rooswinkel zeer positief ontvangen: “Vanuit de Commissie Applicatiebeheer Medicom (CAM) en in gesprek met gebruikers ontvangen wij veel enthousiaste reacties op het #LekkerWerken-project. Zij voelen zich gehoord en zijn blij dat er nu daadwerkelijk iets wordt gedaan met de openstaande wensen. Het zijn niet alleen grote projecten of nieuwe modules die waarde toevoegen voor onze klanten.”

Vooruitblik
“Dankzij het oplossen van wensen neemt het aantal openstaande wensen natuurlijk af, maar we mogen het concept achter #LekkerWerken in de toekomst niet meer uit het oog verliezen”, stelt Rooswinkel. “Er is met het project nog veel winst te behalen. Niet alleen qua gebruiksgemak voor de gebruiker, maar ook intern. Door het concept van #LekkerWerken ook op onze eigen werkprocessen toe te passen en irritaties te verhelpen, kunnen wij uiteindelijk sneller en efficiënter ontwikkelen.”
Als het aantal openstaande wensen afneemt, is het volgens Rooswinkel een goed idee om per ontwikkelperiode op één module te richten. “Zo kunnen we stap voor stap onze bestaande functionaliteiten naar een hoger niveau brengen. Door de samenwerking tussen de afdelingen Farmacie en Huisartsenzorg in dit project te verstevigen, kunnen we in de toekomst ook aan de slag met overkoepelende thema’s die voor zowel apothekers als huisartsen van meerwaarde zijn. Zo maken we de dagelijkse werkzaamheden voor een grote groep gebruikers makkelijker en kunnen zij lekker werken!”

Bent u benieuwd naar de opgeloste en geplande oplossingen per versie? Bekijk dan de digitale roadmaps van Farmacie en Huisartsenzorg. Heeft u een wens? Dien hem dan via mijn.pharmapartners.nl in als melding.

Download ""