Nieuws overzicht
Deel op:

Nieuwe animatievideo over Pharmacom, Medicom, MijnGezondheid.net en MedGemak

In een tijd waarin gezondheidszorg en technologie steeds meer samenkomen, is er goed nieuws voor huisartsen en apothekers. Een nieuwe animatievideo geeft de mogelijkheden van PharmaPartners software en de bijdrage aan de eerstelijnszorg weer. Deze innovatieve software combineert Medicom voor huisartsen, Pharmacom voor apotheken en het portaal MijnGezondheid.net met de app MedGemak voor patiënten, met als doel om de eerstelijnszorg te verbeteren.

Een centraal thema van deze animatie is de toenemende behoefte van mensen om een actieve rol te spelen in hun eigen gezondheid en zorg. Gebruikers hebben via de MedGemak-app en het MijnGezondheid.net-patiëntenportaal de controle over hun apotheek- en huisartsenzaken, altijd en overal.

Een van de meest opvallende functies is de mogelijkheid voor patiënten om online hun zorgvragen in te dienen. Deze vragen komen direct binnen bij de huisartspraktijk, waar een assistent ze kan beoordelen. Indien nodig kan het eerste contact met de huisarts ook online plaatsvinden, wat de efficiëntie ten goede komt. Dit betekent dat de huisarts al op de hoogte is van de situatie voordat de patiënt fysiek op de praktijk verschijnt, waardoor de zorg sneller en effectiever kan worden verleend.

De kracht van deze oplossingen ligt in het feit dat huisartsen en apotheken gezamenlijk toegang hebben tot een gedeelde database met patiëntengegevens. Dit betekent dat ze altijd kunnen beschikken over actuele medicatiestatussen en diagnostische informatie, zoals intoleranties, bewakingssignalen en wijzigingen in medicijnkeuze. Het delen van één patiëntendossier vereenvoudigt het detecteren van ziektebeelden en afwijkingen, wat resulteert in snellere besluitvorming en actie.

Bovendien kunnen apothekers direct zien welke medicatie door de huisarts is voorgeschreven, waardoor de kans op medicatiefouten wordt verkleind. Dit bevordert de veiligheid van zowel de medicatie als de patiënten, terwijl de kans op miscommunicatie vrijwel wordt uitgesloten.

De gedeelde database verzekert dat patiënt- en medicatiegegevens nauwkeurig en betrouwbaar zijn, wat een verdere impuls geeft aan medicatie- en patiëntveiligheid. Samen met de efficiëntere werkprocessen leidt dit tot een aanzienlijke verbetering van de patiënttevredenheid.

In samenspel met Pharmacom, Medicom en deze eHealth-oplossingen, worden de fundamenten gelegd voor een toekomst waarin zorg veiliger, efficiënter en effectiever is. Dit stelt zorgverleners in staat om zich te concentreren op wat echt belangrijk is: het bieden van kwalitatieve zorg aan de patiënt.

In een tijdperk waarin technologie en zorg samenkomen, vormen deze innovatieve oplossingen een sprong voorwaarts voor de eerstelijnszorg, met als uiteindelijk doel om de gezondheid en welzijn van patiënten te verbeteren, terwijl de lasten voor zorgverleners worden verlicht.

Download ""