Nieuws overzicht
Deel op:

Onze collega’s – Anne-Marie Broekhuisen | “Mijn terugkeer bij PharmaPartners voelde als thuiskomen”

“Vanwege mijn overlappende ervaring tussen softwareontwikkeling enerzijds en de praktijk anderzijds kan ik een goede vertaling tussen deze twee maken.” Anne-Marie Broekhuisen werkt inmiddels al bijna 15 jaar bij PharmaPartners, met een korte tussenpauze. “Het geeft mij veel energie om de schakel te zijn tussen business en IT.”

Verschillende rollen binnen farmacie en IT

Na het behalen van de propedeuse Toegepaste Psychologie en vervolgens de opleiding Farmakunde, is Anne-Marie in 2005 aan de slag gegaan bij een apotheekketen. “Vanwege mijn interesse in IT ben ik uiteindelijk bij PharmaPartners terechtgekomen. “Ik ben begonnen op de afdeling College, waar ik verschillende rollen heb vervuld; van consultancy tot projectmanagement en intakebegeleiding. In deze periode heb ik ondertussen ook nog de opleiding Bedrijfskunde gevolgd. PharmaPartners heeft hier altijd (en nog steeds) ruimte voor geboden.”

Door de verschillende werkzaamheden binnen de College-afdeling van PharmaPartners heeft Anne-Marie de applicatie door en door leren kennen. “Door in de praktijk te ervaren hoe apothekers met Pharmacom werken, heb ik alle modules leren kennen. Bepaalde handigheden die ik bij de ene apotheker zag, kon ik bij de andere apotheek weer als tip meegeven.”

Stap naar development

In een periode van reorganisatie maakte Anne-Marie na vijf jaar op de College-afdeling de overstap naar R&D. “Vanwege de reorganisatie was de overstap naar een nieuwe functie best hectisch. Ik moest gelijk een heel nieuw project oppakken en dit zorgde voor een lastige start. Het voordeel was wel dat ik al veel kennis had opgedaan van hoe de software in de praktijk werkt.”

“Als Product Owner/Business analist binnen de afdeling R&D stuurde ik de verschillende ontwikkelteams aan. Samen met onze klanten gingen we na wat er gebouwd moest worden om apothekers zo optimaal mogelijk te ondersteunen in hun werkproces. In die periode heb ik ook aan de wieg gestaan van het MedGemak-prototype. Inmiddels maken er al ruim zes miljoen patiënten gebruik van deze app.”

Anne-Marie is graag betrokken bij ontwikkelingen als de MedGemak-app en bijvoorbeeld Recept Controle Online (RCO). “Ik heb een hart voor farmacie en ICT biedt zo veel mogelijkheden om de werkprocessen moderner en makkelijker te maken. Het is niet alleen zaak om niéuwe dingen te ontwikkelen, maar ook om bestaande functionaliteiten door te ontwikkelen.”

Uitstapje

Na 12,5 jaar werkzaam te zijn geweest bij PharmaPartners werd Anne-Marie nieuwsgierig naar hoe werken buiten PharmaPartners zou bevallen. Hierom is zij begin 2020 aan de slag gegaan bij een apotheekketen. “Als Project- en implementatiemanager ben ik betrokken geweest bij diverse projecten op het gebied van implementaties en werkproces aan de klantzijde. Het was heel interessant om eens buiten de deur te kijken, maar mede door de coronaperiode was dit een heel zelfstandige functie. Het gevoel bekroop mij dat ik toch graag in een team samenwerk.”

Toeval of niet, er was een plekje vrij bij PharmaPartners. En zo keerde Anne-Marie weer terug op het oude nest. “Met open armen ben ik ontvangen om weer aan de slag te gaan in mijn oude rol als Product Owner/Business Analist. Ik merkte al gauw dat ik de juiste keuze had gemaakt. Mijn terugkeer bij PharmaPartners voelde als thuiskomen.”

“PharmaPartners is een groot bedrijf, maar door de vele bijeenkomsten en evenementen voelt het toch heel klein. Er hangt een fijne sfeer en de samenwerking tussen collega’s verloopt heel goed. Daarnaast is er altijd volop ruimte om je op persoonlijk en zakelijk vlak door te ontwikkelen. Ik ben een echt mensenmens en de grote diversiteit onder onze collega’s vind ik heel erg leuk. Plezier in je werk is het belangrijkst en hierom weet ik nu zeker dat ik op de juiste plek zit.”

Blijven ontwikkelen

Ontwikkelingen in de zorg en ICT staan nooit stil. Anne-Marie heeft er zin in om weer met nieuwe ontwikkelingen aan de slag te gaan. “We moeten ons altijd afvragen wat ontwikkelingen in de markt betekenen voor onze klanten en hoe wij daarin kunnen ondersteunen. Hierin proberen we ook altijd onze klanten te betrekken. Door mijn ervaring in de praktijk kan ik goed de vertaling maken van klantbehoefte naar ontwikkeling. Een recent voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van Pharmalytics, waarbij klanten precies hebben kunnen aangeven wat zij in de rapportages willen terugzien.”

“Binnenkort gaan we aan de slag met de geïndividualiseerde distributievorm (GDV). De richtlijnen voor deze distributievorm gaan veranderen en hier moeten wij als softwareleverancier dus goed op inspelen. Vanwege de omvang van het project werken we hier met meerdere teams aan. Ik weet zeker dat we dit met elkaar tot een goed resultaat gaan brengen!”

 

Download ""