Nieuws overzicht
Deel op:

Oprichter PharmaPartners geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

26 april, de dag voor Koningsdag, is traditioneel de dag voor de lintjesregen. Dit jaar kreeg deze dag voor PharmaPartners een gouden randje. Onze oprichter Jan Rolloos is op deze dag namelijk tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemdRolloos ontving deze koninklijke onderscheiding vanwege zijn waardevolle bijdrage aan de digitalisering van de huisartsen en apotheken en aan de kwaliteit van de eerstelijnszorg in Nederland. We zijn ontzettend trots op hem. 

Als voorbeeld van zijn werk in de eerstelijnszorg vertelde de burgemeester van Noordwijk over de oprichting van PharmaPartners in 1975. Zo benoemde zij het hoogwaardig medicatiebewakingssysteem dat Rolloos vanuit PharmaPartners samen met apothekers en artsen ontwikkelde. Tot op de dag van vandaag wordt dit systeem nog gebruikt in Pharmacom en Medicom. Inmiddels gebruikt een groot deel van de Nederlandse apotheken en huisartsenpraktijken onze applicaties. 

Ook stimuleerde Rolloos de samenwerking tussen de eerstelijnszorgverleners rondom en met de patiënt via ons sterk gewaardeerde clustermodel. Dit model is inmiddels uitgegroeid tot een samenwerkingsmodel met vele verschillende partners in het zorg-ICT-landschap, wat zich uit in meer dan 300 koppelingen.

Verder haalde de burgemeester aan dat Rolloos eind jaren 80 het initiatief nam om samen met apothekers en huisartsen te zorgen voor een geneesmiddelenencyclopedie waarin bijsluiters van ruim 4.000 geneesmiddelen in duidelijk en begrijpelijk Nederlands beschreven staan. Hij schreef hiervoor de algoritmen die voorkwamen dat patiënten voor hen schadelijke medicijnen voorgeschreven kregen. Deze digitale encyclopedie is toegankelijk voor meer dan 10 miljoen Nederlanders. 

PharmaPartners is blij met de waardering die Rolloos van de koning heeft gekregen voor zijn inspanningen om deze informatiesystemen te ontwikkelen en voor zijn bijdrage aan een veiligere gezondheidszorg. 

 

 

Download ""