Nieuws overzicht
Deel op:

PharmaPartners en Huisartsencoöperatie West-Brabant tekenen meerjarige samenwerkingsovereenkomst

PharmaPartners en Huisartsencoöperatie West-Brabant (HCWB) delen hetzelfde doel: het ontzorgen van huisartsen. Op 23 mei 2022 ondertekenden beide partijen een meerjarige mantelovereenkomst zodat huisartsen in deze regio tegen eenduidige prijsafspraken gebruik kunnen maken van Medicom én toegang krijgen tot opleidingen en trainingen.

“De druk op de eerstelijnszorg neemt alleen maar toe”, legt Robin Verhoog, projectleider en manager ICT bij HCWB, uit. “Het aantal patiënten met chronische zorg stijgt en het aantal huisartsen neemt af. In de regio westelijk West-Brabant en Tholen merken we dat ook. Om de aangesloten huisartsen te ontzorgen, ondersteunen wij bij HIS-werkzaamheden en onderhouden wij het contact met PharmaPartners. Zo kunnen huisartsen zich richten op waar zij goed in zijn: het verlenen van zorg.”

Een ondersteunend totaalpakket voor huisartsen

HCWB telt in totaal 92 huisartsen waarvan er 66 Medicom gebruiken. 93% van de apotheken in de regio gebruikt Pharmacom en alle zorgverleners zetten eHealth in. De regio maakt daarnaast ook al gebruik van VipLive voor de ketenzorg en het spoed EPD van Topicus, het zusterbedrijf van PharmaPartners. Met de combinatie van deze slimme IT-oplossingen van beide leveranciers ondersteunt PharmaPartners de regionale samenwerking en helpen ze andere zorgprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het grootschalig gebruik van digitale zorgoplossingen in deze regio is reden genoeg voor een overkoepelende mantelovereenkomst.

“PharmaPartners heeft al een overeenkomst met HCWB rondom de eHealth-oplossingen in het kader van het programma OPEN”, vertelt Linda van Loon, accountmanager Huisartsenzorg Zuid Nederland bij PharmaPartners. “We helpen huisartsen bij het veilig online delen van medische gegevens en veilige online communicatie met de patiënt. Nu breiden we de samenwerking in deze regio verder uit om de Medicom-gebruikers nog beter te ondersteunen in hun praktijkvoering.”

Volgens Verhoog biedt de nieuwe mantelovereenkomst de huisartsencoöperatie veel voordelen. “Het levert direct minder administratief gedoe op voor huisartsen. Ze hoeven niet zelf te onderhandelen over prijsafspraken, want dat doen wij voor ze. Ook overlegt de coöperatie geregeld met PharmaPartners over oplossingen die de zorg verbeteren. We geven aan waar de huisartsen behoefte aan hebben en versnellen samen de ontwikkeling van digitale oplossingen. De overeenkomst bevat ook afspraken over trainings- en opleidingsmogelijkheden voor Medicom-gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan trainingen over specifieke modules of om nieuwe medewerkers in te werken. Zo zetten we in op snelheid en efficiëntie bij dagelijkse werkzaamheden.”

Extra module optimaliseert zorgverlening

Naast vaste prijsafspraken, overleg en ondersteuning voor Medicom-gebruikers, krijgen huisartsen van HCWB ook de beschikking over een nieuwe Medicom-module: Slimme protocollen. Deze module verlaagt de registratielast bij zorgverleners door te zorgen dat gegevens als medicatie en uitslagen automatisch gevuld zijn bij het openen van het protocol. De module past daarom goed bij de doelstelling van HCWB. Van Loon: “Wij staan graag in direct contact met onze gebruikers. Ik kijk er dan ook naar uit om alle praktijken persoonlijk te bezoeken voor meer uitleg over de mogelijkheden en een toelichting op deze nieuwe samenwerking in de regio.”

Download ""