pharmapartners-integrale-eerstelijnszorg-ict-voor-het-hele-gezin
Nieuws overzicht
Deel op:

Uitbreiding module Digitaal Factureren met betaalverzoek

Om het betaalgemak voor patiënten te vergroten is PharmaPartners begin dit jaar met de ontwikkeling van de functionaliteit betaalverzoek als toevoeging op de module Digitaal Factureren. Deze module maakt het mogelijk om rechtstreeks vanuit apotheekinformatiesysteem Pharmacom eenvoudig en veilig digitale rekeningen te versturen. Het versturen van een betaalverzoek is een veelgehoorde wens vanuit gebruikers van de module Digitaal Factureren en een mooie efficiëntieslag in de particuliere facturatie. Door deze verbetering verwachten we dat patiënten sneller gaan betalen en apotheken minder herinneringen hoeven te versturen.

Wat houdt de functionaliteit Betaalverzoek in?

Met de functionaliteit Betaalverzoek kunnen gebruikers van de module Digitaal Factureren een betaalverzoek, een iDeal-link, versturen naar hun debiteuren. Het betaalverzoek wordt toegevoegd aan het e-mailbericht met daarin de digitale factuur en wordt automatisch verstuurd naar uw debiteuren die een digitale factuur ontvangen en geen automatische incasso machtiging hebben afgegeven. Daarna kunt u direct zien of een betaalverzoek betaald is en wordt automatisch de bijbehorende openstaande post afgeboekt. Andersom wordt ook getoond in de module Digitaal Facturen wanneer een openstaande post handmatig is afgeboekt, dus niet betaald via een betaalverzoek. Op deze manier wordt het mogelijk om digitale herinneringen te versturen; de digitale factuur met een nieuw betaalverzoek.

“Het is fantastisch,. In één oogopslag zie ik een totaaloverzicht van alle facturen op mijn beeldscherm. Ik kan de rekeningen via een zoekfunctie controleren en aanpassen. Zo pik ik er snel de facturen uit die toch naar de verzekeraar moeten of kan ik bijvoorbeeld gemakkelijk alle rekeningen boven de tien euro selecteren.”
Anja Boxman, locatiemanager Apotheek Hoogland

Samenwerking met CM.com

Het aanmaken van de betaallinkjes kunnen we niet vanuit PharmaPartners. Hiervoor hebben we de samenwerking opgezocht met onze partner CM.com. Door deze koppeling  is het  mogelijk om betaalverzoeken te versturen vanuit Pharmacom. Via deze link kunt u klant worden van CM.com.

Meer betaalgemak

De voordelen van de functionaliteit Betaalverzoek zijn:

  • Gebruiksgemak voor uw debiteuren, zij kunnen de factuur gemakkelijk betalen.
  • Een betaalverzoek wordt gemiddeld 9 dagen sneller betaald.
  • Het aantal herinneringen neemt naar verwachting af.
  • Het aantal handelingen die u in de apotheek uitvoert rondom de particuliere facturatie neemt af, denk daarbij aan herinneringen printen en het afboeken van openstaande posten

Interesse?

Maakt u al gebruik van de module Digitaal Factureren en bent u geïnteresseerd in de functionaliteit Betaalverzoek of maakt u nog geen gebruik van de module Digitaal Factureren en bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via farmacie@pharmapartners.nl. 

Gebruikerservaring

Bent u benieuwd naar wat uw collega’s van de module Digitaal Factureren vinden? Lees dan eens het verhaal van Apotheek Hoogland of van de Samenwerkende Apotheken Rijn en Gouwe in Alphen aan de Rijn.

 

Download ""